19. oktober 2019
Trods folketingsvalget den 5. juni har Sophie Løhde fundet tid til at tale ved Venstre i Allerøds grundlovsmøde på Brønshøjgård i Lynge. Foto: Kenn Thomsen
Trods folketingsvalget den 5. juni har Sophie Løhde fundet tid til at tale ved Venstre i Allerøds grundlovsmøde på Brønshøjgård i Lynge. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ministre til grundlovsmøde på valgdagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ministre til grundlovsmøde på valgdagen
Allerød - 24. maj 2019 kl. 05:35
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mens mange andre grundlovsmøder i Nordsjælland er levet aflyst på grund af folketingsvalget samme dag, så holder Venstre i Allerød fast i sit grundlovsmøde, der for fjerde år i træk holdes hos Lars Jonsson på Brønshøjgård i Lynge.

- Vi har besluttet at gennemføre vores traditionelle grundlovsmøde, selv om der samme dag er folketingsvalg, og selv om mange af os skal være tilforordnede og valgstyrere. Dels fordi det er en national festdag, dels fordi vi på den måde får friske, politiske ord med på vejen, inden vi går hen i stemmeboksen, siger Niels Kirkegaard, der er formand for Venstre i Allerød.

Og trods den travle dag i stemmeboksen og ved valgstederne er det lykkedes den lokale vælgerforening at få tre stærke Venstre-politikere til at lægge vejen forbi Brønshøjgård for at tale i anledning af grundlovsdag. De tre er forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen, innovationsminister Sophie Løhde og kandidat ved Europaparlamentsvalget Linea Søgaard-Lidell. Sidstnævnte er nummer to på Venstres liste til Europaparlamentsvalget, og der er derfor en sandsynlighed for, at hun er valgt ind som nyt medlem, når grundlovsmødet holdes.

Venstres grundlovsmøde begynder med brunch klokken 9.30 på Brønshøjgård, hvor Marianne og Lars Jonsson lægger have til arrangementet. Hvis vejret driller, rykker selskabet indendørs i et opvarmet maskinhus. Der er velkomst klokken 10, og 10 minutter over 10 går Sophie Løhde på talerstolen, måske på sin sidste dag som innovationsminister.

10.35 er det EP-kandidat Linea Søgaard-Lidell, der holder tale, og klokken 11.10 tager forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen over.

Mellem talerne er der fællessang og akkompagnement ved »Have-Trioen«. Arrangementet slutter klokken 12.

Alle er velkomne, og der er gratis adgang. Adressen er Hillerødvej 70 i Lynge.

- I de senere år har Venstres grundlovsmøde haft mellem 110 og 150 deltagere. Med to kendte ministre og måske et nyt medlem af Europaparlamentet håber jeg, vi kan tiltrække mindst lige så mange i år, siger Niels Kirkegaard.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede