23. januar 2020
Udvalgsformand Miki Dam Larsen (S) vil gerne have erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) på besøg til en debat. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Udvalgsformand Miki Dam Larsen (S) vil gerne have erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) på besøg til en debat. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Minister skal se Allerød i øjnene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minister skal se Allerød i øjnene
Allerød - 20. februar 2019 kl. 05:31
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Jeg synes, det grundlæggende er forkert, at borgerne må debattere med dem, som ikke har indflydelse på beslutningerne.

arrow Læs også: Læs brevet her: 375 husstande protesterer imod støj, møg og røg

Sådan siger Miki Dam Larsen (S), formand for Teknik, Erhverv, Plan og Miljøudvalget, der har stillet forslag om at invitere erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) til debatmøde i Allerød. På gårsdagens økonomiudvalgsmøde blev det forslag godkendt.

- Der var enighed om at invitere Rasmus Jarlov til Allerød. Vi vil gerne invitere ministeren forbi, så borgerne kan få indblik i, hvad de nationale rammer er, siger Miki Dam Larsen.

De nationale rammer, som Miki Dam Larsen omtaler, er Fingerplanen. Fingerplanen er navnet for Landsplandirektivet for hovedstadsområdets planlægning, og den fastlægger de overordnede rammer for kommunerne i hovedstadsområdet. Fingerplanen er for nylig blevet revideret, og her havde Allerød Kommune håbet på ændringer.

- Vi er desværre ikke blevet imødekommet i vores ønske om, at Farremosen ikke længere skal huse virksomheder med særlige beliggenhedskrav, konstaterer Miki Dam Larsen.

Og netop Farremosen, og virksomheden Pankas A/S, som har købt et område i Farremosen for at etablere et asfaltværk, har været til stor debat. Derfor mener Miki Dam Larsen også, at erhvervsministeren bør stille op til debat.

- Vi kommunalpolitikere har nu i lang tid skulle stå på mål for de nationale rammer, som vi er underlagt, og det har været en lidt besynderlig situation at stå i. Den politiske debat foregår på lokalt niveau, men beslutningerne træffes på nationalt niveau, og nu hvor man har lavet en revision, synes jeg derfor, debatten også bør foregå i de lokale rammer. Det gælder om at få ministeren hurtigt muligt til Allerød, så vi kan få skabt en forståelse for det og få en offentlig debat om det, siger han.

arrow Nu får asfaltværk byggetilladelse
21. februar 2019 kl. 05:52 Opdateret: kl. 16:07
arrow Pinligt indlæg fra Martin Wolffbrandt
25. januar 2019 kl. 14:05 Opdateret: kl. 14:05
arrow Borgergruppe: Det er ikke blevet mere miljørigtigt
30. november 2018 kl. 04:34 Opdateret: kl. 21:26