31. juli 2021
Arkivfoto: Kim Rasmussen
Arkivfoto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mindeord: Birte Christensen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mindeord: Birte Christensen
Allerød - 20. juni 2021 kl. 07:23
Af stenhuggerforeningen Mejslen

Hele stenhuggerforeningen Mejslens 'mor', Birte Christensen, er død i en alder af 89 år. Hun var med til at stifte Mejslen i 1997 og var i en årrække formand for foreningen. Hun har været overordentligt produktiv og har produceret utallige stenskulpturer, som også er blevet udstillet mange steder, og hun havde altid mere end én sten i arbejde ad gangen.

Birte var stærk og fænomenal til at se hvilke figurer, der kunne gemme sig i en given marksten. Dertil kom, at hun var et varmt menneske, omsorgsfuld, hjælpsom og gæstfri. Når der skulle arrangeres større udflugter eller mindre ture i foreningen, var Birte aktiv i både planlægning og praktisk udførelse, og det kulinariske blev ikke glemt. Mejslen har blandt andet haft mange dejlige udflugter til Sverige, hvor Birte rigtigt var i sit es med indgående kendskab til både sproget og dejlige steder at besøge for en flok glade stenhuggere. Birte var god til at knytte kontakt, og hun havde derfor et stort netværk af mennesker, hun kendte på den ene eller anden måde.

Vi har i Mejslen nydt godt af hendes nysgerrighed og engagement, altid med på at yde noget ekstra. Sidste år medvirkede hun i TV i DR2s tema om døden i '7 ting du skal vide før du dør', som stadigt kan ses (udløber 21 aug 2021), og hvor Birte er den gennemgående stenhugger. Birte bliver i TV-udsendelsen spurgt, om hun selv har et godt råd, og hun svarer "vær optimist i dit liv". Dét efterlevede hun. Vi sender varme tanker til hendes familie og takker for hendes store indsats i foreningen, hendes glæde og gåpåmod.

Ære være Birtes minde.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?