31. juli 2021
Målgang ved stafetten afvikling. Fra venstre er det Mikkel, Morten og Noah. Pressefoto
gallery icon

Se billedserie

Målgang ved stafetten afvikling. Fra venstre er det Mikkel, Morten og Noah. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mikkel er verdens bedste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mikkel er verdens bedste
Opdateret 25. juni 2021 kl. 16:12
Allerød - 25. juni 2021 kl. 07:41

Så er der guld til Danmark i mountainbike orientering.

I den forgangne uge blev årets verdensmesterskab for både elite og junior afviklet i Kuortane i det vestlige Finland, hvor der blev konkurreret på fem distancer: massestart, stafet og kort, mellem og lang - de sidste tre distancer med individuel start. Og her lykkedes det for Mikkel Brunstedt Nørgaard fra Allerød at køre sig helt til tops på den korte distance og dermed sikre sig titlen som verdensmester.

Det finske terræn stillede store krav til rytterne - både orienterings- og cykel-teknisk. Det lykkedes Mikkel til fulde at holde max fart i cyklen i det ujævne terræn og at holde hovedet koldt og finde alle poster uden de store fejl på den cirka 20 minutter lange bane.

Mikkel Brunstedt Nørgaard med sine medaljer. Pressefoto

Flere medaljer

Men guldmedaljen fra den korte distance var ikke den eneste medalje, Mikkel havde med i kufferten, da han vendte hjem til Allerød. Han formåede også at vinde en sølvmedalje på mellem-distancen, hvor han efter knap 45 minutter i skoven kun var 30 sekunder efter guldvinderen.

Og en bronzemedalje blev det til på den lange distance, hvor den knap 1,5 time lange bane stillede store krav til rytterne fysisk, idet banen vekslede mellem store grusveje, hvor der virkelig skulle trykkes til, og meget sandede stier i et grusgravslignende område og små knudrede og smalle diffuse stier gennem skoven. Læg dertil en 4. plads fra den indledende massestart, hvor et par dårlige vejvalg og småfejl undervejs kostede en plads på medaljeskamlen.

Som afslutning på VM blev der kørt stafet, hvor hvert hold bestod af tre ryttere, der på skift kørte hver deres individuelle bane. Her formåede Mikkel og hans holdkammerater Noah og Morten alle at køre så disciplineret, sikkert og stærkt, at de det næste år kan kalde sig regerende junior-verdensmestre i stafet. Hele otte minutters forspring havde de ned til de russiske sølvmedaljører.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?