17. juli 2019
Mathilde Helbo Larsen kan nu officielt kalde sig verdens bedste kvindelige sjipper i kategorien 15+.

Foto: Lillerød Rope Skipping Team
Mathilde Helbo Larsen kan nu officielt kalde sig verdens bedste kvindelige sjipper i kategorien 15+. Foto: Lillerød Rope Skipping Team
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mathilde er verdens bedste sjipper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mathilde er verdens bedste sjipper
Allerød - 01. august 2018 kl. 05:54
Af Camilla Fræhr Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mandag var en suveræn dag for 18-årige Mathilde Helbo Larsen. Hun kan nemlig officielt kalde sig verdens bedste kvindelige sjipper.

For en uge siden tog 12 sjippere fra Lillerød Rope Skipping Team af sted til Shanghai for at deltage i VM.

Mathilde Helbo Larsen gav den hele armen, og hun har nu slået Danmarksrekorden i både 30 sekunders speed og tre minutters speed, hvor rekorderne er henholdsvis 98 og 457. Hun har derudover også vundet hele to sølv medaljer i disciplinerne single rope freestyle og triple unders.

- Det er helt vildt sindssygt, at jeg har vundet. Det er jo bare lille bitte mig mod noget, der er så stort. Det havde jeg slet ikke regnet med. Det er en vild følelse, siger Mathilde Helbo Larsen og fortsætter:

- Da jeg skulle til at starte, tænkte jeg bare, at nu skulle den bare være der. Den skulle bare sidde lige i skabet, så jeg kæmpede bare alt, hvad jeg kunne hele vejen igennem, siger hun.

Mia Mønster, der er træner, kan slet ikke få armene ned over resultatet:

- Det er helt ubeskriveligt. Jeg tror ikke, der er nogen, der har fattet det helt endnu. Det vil blive bemærket rundt om i sjippe-verden. Nu er Mathilde jo blevet verdensmester i 15+ kategorien, og det er vi jo meget tilfredse med. Det kom virkelig som en overraskelse. Det er første gang, at Danmark har den slags titel, siger Mia Mønster

Den 2. august vender sjippepigerne hjem fra Shanghai igen og så skal medaljehøsten fejres.

- Vi skal hjem og fejre det, og så skal vi holde en velfortjent sommerferie. Vi har jo trænet hele sommeren. Sidst i august starter vi den nye sæson op, og så gør vi klar til DM i starten af oktober. Det er næste skridt og første punkt på dagsordenen efter ferien, siger Mia Mønster.

Men Mathilde Helbo Larsen er ikke den eneste, som har høstet medaljer. Generelt set er det gået rigtig godt for Lillerød Rope Skipping Team.

- De har simpelthen klaret sig så flot. Det hold, Mathilde er på, de blev nummer syv i verden. Sidste år blev de nummer ni i Europa. Det er et kæmpe spring. Det er så flot. Vi har et miks hold, som er ude for første gang i år, og de klarede sig så fint. Over hele linjen er det gået rigtig godt, og jeg er rigtig stolt af dem, siger Mia Mønster.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede