14. december 2017
Det kan være hyggeligt at have nogen at spise sammen med. Men i Allerød har kun en enkelt borger været interesseret i at få en spiseven, og derfor lukkes ordningen nu ned. Foto: Thomas Olsen
Det kan være hyggeligt at have nogen at spise sammen med. Men i Allerød har kun en enkelt borger været interesseret i at få en spiseven, og derfor lukkes ordningen nu ned. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Manglende interesse lukker spiseordning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Manglende interesse lukker spiseordning
Allerød - 15. september 2017 kl. 06:29
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kun en enkelt borger har ønsket at gøre brug af ordningen spisevenner, som går ud på, at enlige ældre kan få selskab til maden af en frivillig, og at kommunen betaler den frivilliges mad i den forbindelse. Der er derfor ikke basis for at fortsætte ordningen.

Det var Venstre, der på opfordring af ildsjæle i Ældre Sagen tog ideen op i forbindelse med sidste års budget. Der blev afsat 50.000 årlige kroner til ordningen, og det ærgrer partiets formand for Sundheds- og Velfærdsudvalget, Olav B. Christensen, at den nu må pakkes sammen igen.

- Som bekendt har kommunen en forpligtelse til at hjemmeboende ældre borgere kan få leveret mad, når færdighederne ikke længere gør det muligt for dem selv at klare madlavningen. Det, som kommunen ikke kan levere, er selskab til maden, og med spisevens-ordningen så vi en mulighed for at enlige eller ensomme kunne få selskab til maden med alle de fordele, det indebærer. Der har været et pænt opbud af frivillige, og det er vi glade for. Men alligevel må vi nu erkende, at ordningen ikke er kommet til at fungere, da kun én borger har ønsket en spiseven. Personligt synes jeg, det er rigtig ærgerligt, at ordningen ikke er blevet en succes. Men jeg respekterer selvfølgelig privatlivets fred og den enkeltes ret til at leve sit liv, siger Olav B. Christensen.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk