6. juli 2020
politi
politi
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mand havde 450 cannabisplanter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mand havde 450 cannabisplanter
Allerød - 05. juni 2020 kl. 05:20
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En mand er blevet idømt 10 måneders fængsel for at have dyrket cannabis i stor stil i et industrikvarter i Allerød. Det fremgår af dombogen.

Manden var for nylig for Retten i Hillerød, men sagen strækker sig tilbage til 2017.

Her fandt politiet i oktober nemlig frem til, at manden var i besiddelse af 452 cannabisplanter og cannabisstiklinger, og ifølge tiltalen mod manden, skønnes udbyttet af planterne at kunne ende med ikke mindre end 12,8 kilo marihuana.

Han var desuden tiltalt for at have dyrket planterne med henblik på at videreoverdrage hashen. Derudover var han også tiltalt for tyveri, idet manden i 66 dage havde snydt med elregningen.

Ifølge tiltalen havde manden lavet et indgreb i de elektriske installationer, hvilket betød, at de væksthuslamper, som manden havde koblet på, og som der blev fundet 42 af på adressen, kørte uden om elmåleren.

På den måde kunne manden undgå, at elforbruget blev målt, og det er efterfølgende blevet opgjort til en værdi på 67.500 kroner.

Den tiltalte erkendte sig skyldig i retten, og han protesterede heller ikke mod Radius' erstatningskrav på 67.500 kroner.

Da Retten i Hillerød vurderede, at de øvrige beviser i sagen bakkede op om mandens tilståelse, blev manden fundet skyldig og idømt 10 måneders fængsel.

De fire måneder blev dog gjort betinget, og det betyder, at manden for nuværende skal bag tremmer i seks måneder.

De fire måneder skal ikke afsones, med mindre han begår noget strafbart inden for et år. Samtidig blev manden idømt en bøde på 7500 kroner, ligesom han blev dømt til at tilbagebetale de knap 70.000 kroner til Radius.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?