21. februar 2019
Lige der hvor Jesper Holdflod står - mellem to gange på Plejecenter Engholm - var det planen, at varmtvandsbassinet skulle ligge. Men det er lige nu uklart, om der overhovedeet bliver et bassin med varmt vand i Allerød. 

Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Lige der hvor Jesper Holdflod står - mellem to gange på Plejecenter Engholm - var det planen, at varmtvandsbassinet skulle ligge. Men det er lige nu uklart, om der overhovedeet bliver et bassin med varmt vand i Allerød. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Magtkamp om varmtvandsbassin fortsætter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Magtkamp om varmtvandsbassin fortsætter
Allerød - 07. september 2018 kl. 05:16
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selvom det er mere end to år siden, der blev indgået politisk aftale om at bygge et varmtvandsbassin i forbindelse med en samlet genoptræning på Plejecenter Engholm, har det varme bassin fortsat lange udsigter.

Aftalen var resultatet af et snævert forligsflertal på 12, og lige siden har modstanderne imod bassinet, som der er sat 10 millioner kroner af til i budgettet, gjort deres for at forsinke projektet. Senest på Sundheds-, Velfærds- og Beskæftigelsesudvalgets møde i sidste uge.

Ved den lejlighed blev der efterlyst en beregning af, hvad det vil koste at samle genoptræning på plejecenteret uden varmtvandsbassin.

- Vi fire, der var til stede på mødet (Jesper Holdflod (S), Anders Damm-Frydenberg (SF), Olav B. Christensen (V) og Erling Petersen (Blovstrødlisten), red.) har i enighed bedt om at få lavet en ny beregning af, hvad det vil koste at etablere udelukkende genoptræning på Engholm. Vi beder altså om at få et kvalificeret grundlag at træffe en beslutning på, siger udvalgets formand Jesper Holdflod Pallesen (S).

Aftalen blev i maj 2016 indgået imellem K, V, DF, Blovstrødlisten og daværende løsgænger Lea Herdal - og med Jørgen Johansen (K) i spidsen som borgmester. Nu sidder han i Sundheds-, Velfærds og Beskæftigelsesudvalget og bekræfter, at sagen endnu engang er blevet udskudt.

- Der er uenighed omkring, hvor store driftsomkostningerne er ved at lave et varmtvandsbassin, så nu har man lavet en slags timeout for at finde ud af, hvor mange af omkostningerne, der vedrører genoptræningen og hvor mange bassinet. Det sker jo af politiske årsager, men for os er det helt ok, at man undersøger alle de driftsmæssige konsekvenser og får det hele belyst, siger Jørgen Johansen.

Varmtvandsbassinet har lige fra begyndelsen været en torn i øjet på mindretallet i det foregående byråd, ført an af Socialdemokratiet og SF. Og nu, hvor de to partier har konstitueret sig med det nye borgmesterparti Venstre, der er en del af den oprindelige aftale, vejrer de morgenluft.

Derfor indgår varmtvandsbassinet også i de igangværende budgetforhandlinger, fortæller Jesper Holdflod.

- I Socialdemokratiet arbejder vi på at få varmtvandsbassinet væk, og det er jo ikke nogen hemmelighed, at vi hele tiden har været imod det. Fordi vi synes, der er brug for flere penge til genoptræningsfaciliteter og til generel bygningsvedligehold, siger han.

Jørgen Johansen understreger, at der vil være tale om et aftalebrud, hvis varmtvandsbassinet bliver pillet ud af budgettet.

- For Konservative er det væsentligt, at bassinet stadig står i budgettet med de 10 millioner kroner. Hvis de bliver fjernet fra budgettet, så er det aftalebrud i forhold til den aftale, der er indgået. I den står det meget klart skrevet, at bassinet skal være en del af alle fremtidige budgetter, siger han.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk