22. oktober 2019
Disse herlige gutter kører hver søndag i Tokkekøb Hegn. Mandfolk på MTBs er ern del af DGis kampagne Bevæg dig for livet« Der er plads til kammerater: Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Disse herlige gutter kører hver søndag i Tokkekøb Hegn. Mandfolk på MTBs er ern del af DGis kampagne Bevæg dig for livet« Der er plads til kammerater: Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: MTB-Mandfolk vil have flere med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MTB-Mandfolk vil have flere med
Allerød - 19. maj 2019 kl. 13:28
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Motion skal være sjovt.
Med det tema har en gruppe mænd tradition for at samles på torvet ved Allerød Station hver søndag klokken 9.30 for at køre en tur i Tokkekøb Hegn.

- Det bedste ved det hele, er al den snak, man har både undervejs og bagefter. Vi kører til 10.30, men de fleste forlader først klubhuset 11.30, fortæller Kim Holdgaard, som har været med fra starten.

»Mandfolk på MTB« er en del DGIs kampagne »Bevæg dig for livet« og er en underafdeling af Allerød Cykleklub. Derfor har de adgang til klubhuset på Skovvang Stadion efter søndagens tur.

Grundtanken er at få endnu flere ud at nyde den fantastiske motionsform.

- Vi kører ikke stærkt. Vi kører for at have det sjovt. Vi holder mange pauser undervejs for at slurede lidt og få noget væske indenbords siger Kim Holdgaard og fortsætter:

- En del er bange for at komme, fordi de ikke ved, om de kan følge med. Men det kan de sagtens. Vi kører på brede skovstier og sætter tempoet efter dem, der kører langsomt. Det er mig, griner Kim Holdgaard.

- Vi har en på 70 år, som ikke har kørt på cykel i 20 år. Han skal også være med. Der skal være plads til alle. På en mountainbike kan man det hele. Selv de store drenge. Mountainbiken tager en del af vægten. Det fede er, at man kan få rørt dig, selvom man er oppe i en tungere vægtklasse, forklarer Kim Holdgaard.

Hver søndag kører to hold. Et hold kører langt og hurtigt. Det andet kører ikke så langt og ikke så hurtigt. Sådan har det været siden starten den 3. februar.

Fællesskabet forpligter og motiverer.

- Det er nemmere, når vi er mange. Selvom jeg har en dag, hvor jeg ikke goder, så ved jeg at jeg har fem-ti gutter, som venter på mig. Og så kører vi altid om formiddagen, for så kan du stadigvæk nå alle de andre ting, du skal nå om søndagen, siger Kim Holdgaard og fortsætter:

- Det er meget svært at være i dårligt humør efter sådan en tur.

Nu leder mandfolkene efter legekammerater.

- Vi vil gerne være flere, og starter også gerne et damehold op, forklarer Kim Holdgaard.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede