23. september 2021
Jens Krogsgaard Handest er også amatørnaturfotograf og har taget billedet her i sin baghave. Foto: Jens Krogsgaard Handest
Jens Krogsgaard Handest er også amatørnaturfotograf og har taget billedet her i sin baghave. Foto: Jens Krogsgaard Handest
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lynge-borger finder ny art

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lynge-borger finder ny art
Allerød - 29. juli 2021 kl. 19:20
Af Martin Stokkebro Moestrup

Jens Krogsgaard Handest, biologilærer og bosat på Rugmarken i Lynge med sin kone og datter, har opdaget en billeart, der ikke er registreret før i Danmark.

Og hvor var den nye bille så? Den var såmend i hans egen baghave på en mynteplante, hvilket ikke er så mærkeligt, da den netop lever på mynte eller beslægtede planter.

"Vi kom hjem fra ferie og skulle ud og plukke hindbær i baghaven og så ser min kone den i mynten. Jeg blev ret spændt og gik ind og slog den op," fortæller Jens Krogsgaard Handest.

Billearten har det latinske navn Chrysolina coerulans er metalblå og bliver mellem seks og otte milimeter lang. At det er en ny art i Danmark er blevet bekræftet over for TV2 Lorry af Jan Pedersen, der er samlingsmedarbejder hos Zoologisk Museum i København.

Efter fundet er der blevet indrapporteret flere fund af billen, og den er nu registreret som levende i Danmark.

Stemmer du til kommunalvalget i år?