2. marts 2021
Der var højt humør i 2017, da Vores Allerød blev dannet. Her ses Viggo Janum (tv.) og daværende formand, nuværende bestyrelsesmedlem, Flemming Ipsen (th.) Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Der var højt humør i 2017, da Vores Allerød blev dannet. Her ses Viggo Janum (tv.) og daværende formand, nuværende bestyrelsesmedlem, Flemming Ipsen (th.) Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokalliste nedlægger sig selv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalliste nedlægger sig selv
Allerød - 23. februar 2021 kl. 05:30
Af Camilla Bjørkman Aagaard

I foråret 2017 stiftede en gruppe forældre med Viggo Janum i spidsen lokallisten med navnet Vores Allerød efter længere tids debat om blandt andet skoleområdet.

Men nu er det slut for Vores Allerød. Kort før jul meddelte Viggo Janum, der har siddet i byrådet for Vores Allerød de sidste fire år, at han ikke genopstiller ved efterårets kommunalvalg. Og nu har en enig bestyrelse besluttet at nedlægge Vores Allerød ved årets udgang.

- Vi har ikke kunnet finde en kandidat, der havde tiden til at stille op. Der var ikke nogen af os i bestyrelsen, som ellers har været meget aktiv, der har haft tid eller kræfter til at gå ind i det politiske arbejde. Jeg synes, vi er kommet langt med det ene mandat, og vi er stolte af det, vi har opnået, siger bestyrelsesformand for Vores Allerød Kamilla Warberg.

- Det har været en svær beslutning, og vi har brugt lang tid på at undersøge, om vi kunne finde nogen at drive det videre. Men vi har også haft selvindsigt, og vi har ikke formået at finde de ressourcer. Så vil vi hellere hver især finde nogen, som vi kan stille os sammen med fremadrettet, siger hun.

Skoledebat startede sag

Tilbage i 2017 blev Vores Allerød stiftet af personer fra to kredse om Viggo Janum samt Lillerød Skoles forældreforening og venner. Allerede da debatten i 2015 kørte om at lukke en skole i midtbyen, var der nogle, som prikkede til de aktive og engagerede forældre omkring Lillerød Skole for at høre, om ikke engagementet også skulle bruges til at danne en ny lokalliste. På det tidspunkt brugte de imidlertid alle deres kræfter på at formidle de gode argumenter for ikke at lukke Lillerød Skole. Men i 2017 var der så overskud til at lave en lokalliste og stille op til valget. Vores Allerød fik med 809 stemmer 5,4 procent af stemmerne og fik dermed flere stemmer end både Enhedslisten og Blovstrød Listen og Dansk Folkeparti. Viggo Jarum var den eneste af listens otte kandidater, der blev valgt ind. Han fik 244 personlige stemmer.

Stolt af resultater

Kamilla Warberg er stolt af resultaterne på de fire år.

- Særligt er vi stolte af at have været med i periodens budgetforlig, have vedtaget en langsigtet vision for kommunen, have deltaget aktivt i drøftelser omkring skolestrukturen i Allerød og nu som formand for udvalget der skal gennemgå kommunens bygningsmasse at være med til at sætte fokus på kommunens bygningsmasse og brugen heraf, skrev hun på Facebook i forbindelse med nyheden om, at Viggo Jarum ikke ville genopstille.

Der har dog også været ting, som lokallisten med sit ene mandat ikke er lykkedes med, siger Kamilla Warberg. Det gælder blandt andet forslaget om en uvildig undersøgelse af beslutningen om at etablere asfaltværk i Farremosen.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?