25. maj 2020
Det er vinen til venstre, Aroma, der netop er blevet kåret til Danmarks bedste frugtvin. Vinen bliver lavet af Copenhagen Winery, som holder til i Lynge. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Det er vinen til venstre, Aroma, der netop er blevet kåret til Danmarks bedste frugtvin. Vinen bliver lavet af Copenhagen Winery, som holder til i Lynge. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokal frugtvin er Danmarks bedste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokal frugtvin er Danmarks bedste
Opdateret 13. september 2019 kl. 13:05
Allerød - 13. september 2019 kl. 12:01
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Årets Bedste frugtvin 2019 kommer fra Lynge. Det blev afgjort på det netop afsluttede frugtvinskue, hvor Copenhagen Winery, som holder til i en ombygget svinestald i Lynge, løb med sejren.

arrow Læs også: Ny vin på økologiske flasker var et bevidst valg

Det var den mousserende æblevin Aroma, der sikrede vineriet sejren, da vinen fik flest point af alle deltagende frugtvine.

Med sejren fravristede Copenhagen Winery titlen fra Cold Hand Winery, som ellers har siddet solidt på frugtvins-tronen de seneste år.

Udover at Copenhagen Winery vandt den samlede konkurrence for årets bedste frugtvin, fik det nystartede vineri også hele to guldmedaljer med hjem i samme kategori.

Personerne bag Copenhagen Winery, Morten Haukaas og Søren Damgaard, er begge uddannet kokke og har masser af erfaring fra Michelin-restauranter. De mener selv, at deres arbejdet med smage fra restaurationskøkkenet, er årsagen til deres succes.

- I det daglige arbejde i vineriet leger vi med smage og nytænkning, og selv om de fleste nyskabelser bliver ved eksperimenterne, sendes der hele tiden nye produkter ud til de københavnske restauranter og cafeer, siger Søren Damgaard om Copenhagen Winerys sortiment.

Det kan også fås hos Allerød Vinhandel.

Årets Bedste Frugtvin, er en spontangæret mousserende og økologisk æblevin, som har ligget to år på gær og er lavet efter champagnemetoden.

arrow Kokke satser alt på økologisk vin
16. februar 2019 kl. 04:27 Opdateret: kl. 12:55
Nu er det igen muligt at komme på restaurant. Har du savnet at gå ud og spise?