13. december 2019
Viceskoleleder Lene Christensen og skoleleder Mikkel Kofod Løvenhøj har stået i spidsen for Allerød Privatskole i tre succesfulde år. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Viceskoleleder Lene Christensen og skoleleder Mikkel Kofod Løvenhøj har stået i spidsen for Allerød Privatskole i tre succesfulde år. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lange ventelister på privatskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lange ventelister på privatskole
Opdateret 01. juli 2019 kl. 14:32
Allerød - 01. juli 2019 kl. 05:53
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mange privatskoler oplever en stor søgning i disse år, og det gælder også Allerød Privatskole. På mellemklasse-trinene er ventelisterne nu blevet så lange, at det ikke længere giver mening at skrive folk op, når de ringer og spørger, om der er en plads.

- Til fjerde, femte og sjette klasse er der rigtig mange på venteliste, og på femte årgang er vi helt oppe på 50-60 på ventelisten, siger Lene Christensen, der er viceskoleleder på Allerød Privatskole.

På skolen mener man, at den store interesse for Allerød Privatskole blandt andet skyldes den turbulente tid, folkeskolen har været igennem.

- Folkeskolen har gennem de sidste år gennemgået nogle store ændringer og er generelt underlagt, hvilken retning en regering vælger at trække skolen i. Vi er ikke på samme måde tvunget i en bestemt retning, men kan indenfor givne rammer selv bestemme, hvilken vej skibet skal sejle. Det tror jeg er med til at give nogle forældre tryghed, siger skoleleder Mikkel Kofod Løvenhøj

Trods den store tilgang og den succesfulde opstart ville lederne på privatskolen dog ønske, at flere traf valget om at sende deres børn på privatskole inden skolestart i stedet for at lade børnene starte op i folkeskolen og flytte dem på privatskole sidenhen.

- Vi vil så gerne have børnene fra mini-sfo, for det er vigtigt for os at kunne præge dem helt fra starten. Der er rigtig mange, som vælger vores skole, fordi de har et værdigrundlag, der passer til vores, og det værdigrundlag begynder jo hele nede i de små klasser. Min egen teori i forhold til hvorfor nogle forældre venter er, at det handler om at følges med kammerater fra børnehaven. Derfor starter man op i folkeskolen, men så sker der måske nogle ting, som får en på andre tanker. Men man giver det lige et år mere og et år mere, og når man så når til mellemtrinnet, tænker man, det er nu, det skal ske. Og så er det, man løber ind i de lange ventelister, siger Lene Christensen.

I august 2018 startede privatskolen en helt ny 2. klasse op. Ved skolestart var der 13 elever indskrevet i klassen, men i løbet af få måneder havde klassen nået sit maksimale elevtal på 24.

- Vi vil så gerne rumme alle børn, men desværre har vi kun to klasser på hver årgang, og det betyder, at vi må sige nej til en del. Det kunne være rigtig dejligt, hvis alle elever startede i vores mini-sfo-forløb. Det er en blød start og læring på det at gå i skole. Vi leger skole, og samtidig lærer de nye elever hverdagen i skolen at kende. Vi danner også de kommende klasser ud fra det vi ser i maj og juni. Vi ser på, hvilke børn der spiller godt sammen, så vi kan få de mest homogene klasser med en ligelig fordeling af piger og drenge, siger Lene Christensen.

I dag går der 470 elever på Allerød Privatskole, og ifølge skoleder Mikkel Kofod Løvenhøj skal man som forælder træffe et bevidst valg, hvis man gerne vil have sit barn på privatskole.

- Jeg håber, at forældre der ønsker, at deres børn skal gå på Allerød Privatskole tager stilling til vores værdier inden skolestart. At netop det som skolen står for, er det som forældrene ønsker deres børn skal præges af i deres skolegang og ikke nødvendigvis lader barnet bestemme, om det gerne vil med bedste-kammeraten i samme skole. For så er det, forældre vil opleve, at der ikke er plads hos os nogle år senere, siger han.

Ifølge viceskoleleder Lene Christensen er netop muligheden for at følge sine værdier helt til dørs privatskolernes stærke kort.

- Man siger som forælder ja til noget på en mere forpligtende måde her hos os end i folkeskolen, og vi kan holde folk op på det, de har sagt ja til. Og det er klart, at hvis vi har familier, der ikke bakker op om vores værdier, så skal deres børn ikke gå her. Det er der, privatskolerne står stærkt i forhold til folkeskolen, siger hun.