29. januar 2020
Efter næsten 30 år i it-brancen blev John Jensen for nogle år siden selvstændig indenfor garn. Svarta Fåret, som han ejer, lancerer nu et garn primært lavet af genbrugte plastikflasker. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Efter næsten 30 år i it-brancen blev John Jensen for nogle år siden selvstændig indenfor garn. Svarta Fåret, som han ejer, lancerer nu et garn primært lavet af genbrugte plastikflasker. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lancerer garn af indsamlede plastik-flasker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lancerer garn af indsamlede plastik-flasker
Allerød - 04. september 2019 kl. 14:16
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis virksomheder og privatpersoner skal sikre verden en bedre fremtid, hvor plastik har minimal indflydelse på miljøet i verdenshavene og vores natur, så kræver det, at alle tager et fælles ansvar. Det mener tidligere byrådsmedlem John Jensen, der er direktør for garnvirksomheden Svarta Fåret.

Derfor har virksomheden og den samarbejdspartnere investeret stort i et projekt, der sikrer genbrug af plastik, samtidig med at det giver de dårligst stillede i Lima en bedre økonomi.

- Det handler dels om, at der er behov for det. Derudover tror jeg også kommercielt, at det er den rigtige vej at gå. Jeg tror, vi er nødt til at tænke lidt over vores forbrug, og jeg tror på, at vi skal gøre det sammen med den 3. verden. Hvis vi kan hjælpe dem til at tænke anderledes og få et bedre liv, så det er en god indsats. I Peru, hvor garnet bliver produceret, har de lavet et system, hvor de fattige samler flasker sammen, og så får de penge for at aflevere dem til fabrikken, siger John Jensen.

Resultatet af investeringerne er et miljøgarn, der har fået navnet BlueOcean. Det indeholder 70 procent PET, som er genanvendt plastik samt 30 procent genbrugs-alpaka og bomuld. Det er således ikke kun plastikken, der er genbrug.

- Den alpaca, der indgår, er spild fra en anden del af produktionen. Det er et affaldsprodukt, som man samler op og bruger igen. På den måde bliver der også mindre spild i produktionen. Derudover er labels omkring garnet lavet af genbrugspapir, så vi har prøvet at tænke 360 grader rundt om det miljømæssige, siger John Jensen, der har købt 10 tons garn.

Det er mere end 200.000 plastikflasker, der på den måde ikke kommer ud i naturen.

Garnet er netop ved at blive lanceret i butikkerne og kan købes flere steder i Nordsjælland.

Det er ikke første gang, at John Jensen og Svarta Fåret kaster sig ud i projekter med et socialt sigte. De er også involveret i et projekt, der samler penge sammen til at få børn i skole i Tanzania. Virksomheden betaler til 30 børn, der bliver undervist i blandt andet engelsk og it.