1. oktober 2020
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Læs brevet her: 375 husstande protesterer imod støj, møg og røg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læs brevet her: 375 husstande protesterer imod støj, møg og røg
Opdateret 26. februar 2019 kl. 12:15
Allerød - 26. februar 2019 kl. 12:10
Af Anne-Mette Rasmussen

Forud for byrådsmødet torsdag den 28. februar har otte grundejerforeninger, der tilsammen repræsenterer 375 husstande, sendt et brev til alle byrådsmedlemmer, hvori de giver udtryk for deres utilfredshed med den godkendelse, der ser ud til at være på vej af Pankas' asfaltfabrik i Farremosen.

arrow Læs også: Grønt lys til byggeri af asfaltfabrik

»På byrådsmødet den 28. februar skal du som byrådsmedlem træffe et valg. Er du grøn eller sort? På dagsordenen er behandling af godkendelser til Pankas' etablering af et asfaltværk på Farremosen, som du skal tage stilling til«, indledes brevet, der fortsætter således:

»Ja, der er sket forbedringer i forvaltningens behandling af ansøgningerne, og undervejs har Pankas modificeret deres ansøgning, så det på papiret kan lade sig gøre at overholde kravene i lokalplanen samt miljøkrav. Der findes ikke tilsvarende anlæg, så der er tale om en ren skrivebordsøvelse. Der er i behandling af ansøgningerne ikke taget højde for de kumulative effekter, der kommer i takt med, at andre virksomheder etablerer sig i Farremosen.

Vi som borgere i nærområdet - 375 husstande - er fortsat bekymrede. Det drejer sig om støj, møg, røg og ikke mindst vores grundvand. Al erfaring viser, at det er ikke et spørgsmål om, men snarere om hvornår der vil ske forurening af jord og grundvand. Det er sket med Pankas' grunde i Vassingerød og Sorø.

I godkendelserne er der krav om befæstning af arealer, oplag på tæt underlag med membran og bitumen i tanke, men uheld sker, og hvordan tjekker man tætheden af en membran under oplag...

Vi oplever desuden hyppigere ekstremt vejr. En stormflod vil kunne oversvømme arealet med udledning af forurenet vand til omkringliggende arealer. Området er et område med særlige drikkevandsinteresser, og der er fortsat ikke fuld klarhed over grundvandsforholdene, så det er usikkert om forudsætningerne er korrekte.

Asfalt sviner og lugter - det lugter grimt - og vi, borgerne i Ravnsholt forventes bare at leve med det. Det er møg og røg, som med vestenvinden driver ind over villaområder med skole og børneinstitutioner«.

Brevet, der er underskrevet af otte grundejerforeninger i Ravnsholtområdet, slutter med en opfordring til byrådsmedlemmerne om at bruge deres sunde fornuft:

»Enhver fornuft tilsiger, at dette ikke er sundt. Synes du, som ansvarligt byrådsmedlem, at det er rimeligt at træffe beslutning om at lægge en sådan virksomhed så tæt ved et beboelsesområde? Hvor lang tid tror du, der går, før børnene får helbredsmæssige problemer, og vi ikke længere kan drikke vandet i hanen?

Kære politiker. Brug din sunde fornuft og tænk dig godt om. Er du grøn eller sort? Vi du beskytte vores miljø eller ej? Vil du opnå stemmer fra borgerne i det vestlige Allerød til næste kommunalvalg? Valget er dit!«

arrow Vandværk vil klage hvis asfaltfabrik godkendes
27. februar 2019 kl. 04:41 Opdateret: kl. 17:46
arrow Vandværk fastholder protest imod asfaltværk
26. februar 2019 kl. 17:43 Opdateret: kl. 17:43
arrow Nu får asfaltværk byggetilladelse
21. februar 2019 kl. 05:52 Opdateret: kl. 16:07
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?