16. januar 2021
Henrik Prip og Marianne Mortensen har spillet forestillingen sammen i fem år. Henrik Prip fortsætter med glæde. Foto: Mungo Park
gallery icon

Se billedserie

Henrik Prip og Marianne Mortensen har spillet forestillingen sammen i fem år. Henrik Prip fortsætter med glæde. Foto: Mungo Park
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kvindekroppen er langtidsholdbar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kvindekroppen er langtidsholdbar

Mungo Parks teaterklassiker »Kvinde kend din krop« fylder 10 år i år og spiller stadig for udsolgte sale.

Allerød - 05. december 2020 kl. 07:16
Af Anne-Mette Rasmussen

Det er 10 år siden, Mungo Park havde premiere på forestillingen »Kvinde kend din krop«, som er en dramatisering af bogen af samme navn, der udkom første gang i 1975.

I 2011 vandt forestillingen en Reumert, og lige fra begyndelsen har teaterstykket begejstret publikum.

Begejstringen vil tilsyneladende ingen ende tage. For trods 10 år og næsten 550 forestillinger på bagen spiller forestillingen stadig for fulde huse.

Det var de tidligere Mungo Park-skuespillere Maria Rich og Kasper Leisner, der i sin tid udviklede forestillingen sammen med instruktør Kamilla Wargo Brekling.

Hyl af fryd

De seneste fem år er det Henrik Prip, der har spillet den mandlige hovedrolle i forestillingen. Og han forstår godt, hvorfor den fortsat er en publikums-succes.

- For det første er det jo et emne, der er evigt aktuelt: Kvindeliv og mandeliv ikke mindst relationerne mellem mænd og kvinder. Og de problematikker og stadier, man kommer igennem i sit liv som kvinde, er noget, der foregår til alle tider, og som ikke har ændret sig væsentligt de sidste 10 år, siger han og tilføjer, at det også er et tegn på, at det er en god forestilling, som rammer noget bredt og tidsløst.

- Derudover er det en meget, meget morsom forestilling, som formår at spejle mænd og kvinder til alle tider. Vi oplever meget stor spejling hos publikum, der virkelig føler sig set og genkendt. De har de samme ting, de går og kæmper med i deres liv. Spejlingen foregår på en morsom måde, så man føler sig ramt på en humoristisk og selvironisk måde. Der er tit hyl af fryd i salen over kvindens små svagheder og de ting, hun kæmper med.

Passende overgangsalder

Henrik Prip har ikke helt styr på, hvor mange gange han har stået på scenen i »Kvinde kend din krop«, men han regner sig frem til, at det må være i nærheden af 200 gange.

- Og jeg er så heldig, at jeg har prøvet at spille den sammen med alle tre kvinder, der har lavet den, siger han.

Maria Rich og Kasper Leisner spillede den sammen det første lange stykke tid på Mungo Park. Så tog Jacob Lohmann og Anne Vester Høyer den på turne rundt i landet. Skuespilleren Peter Christoffersen har også været inde over, men de sidste fem år, er det altså Henrik Prip, der har udgjort den mandlige halvdel på scenen.

De fleste af årene har han spillet sammen med Marianne Mortensen, hvilket var et interessant match.

- Vi lagde jo tilsammen 20 år til castet, så det blev lidt en anden forestilling, dog med den samme tekst. Man kan sige, at scenen om overgangsalder blev lidt mere passende i vores udgave, griner han.

Fortsætter med glæde

Ifølge den erfarne skuespiller bliver forestillingen blandt andet ved med at være relevant, fordi der hele tiden kommer et nyt klientel til. Publikum strækker sig fra meget gamle kvinder til helt spæde teenagere, så der er hele tiden nye kvinder, der kan spejle sig i, hvad der foregår på scenen.

- Det er jo ret enestående at lave den samme forestilling 10 år i træk. Det er meget sjældent, det sker her i landet. Det er virkelig sjovt at have noget, der bare holder i årevis og bliver ved med at have et publikum, siger Henrik Prip, som gerne fortsætter med at lave »Kvinde kend din krop«.

- Jeg synes, det er en stor glæde at spille den. Fysisk er den ret hård. Vi er på hele tiden begge to uden pauser, og vi drøner rundt på scenen. Den har lidt samme energi som en revy. Men den glæde, vi oplever undervejs i salen, og den måde vi føler os set og værdsat på, er en stor opmuntring.

Ifølge teaterets kommunikationsafdeling har forestillingen tit samlet op til fire generationer fra familier, som er gået i teater sammen. Mange har også set forestillingen flere gange.

Årets sidste udgave af »Kvinde kend din krop« spiller i dag på Mungo Parks scene i Gladsaxe på Grønnemose Skole. Har man andre planer i aften er det ærgerligt, for billetterne til de næste tre forestillinger på scenen i Allerød til marts er allerede udsolgt.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?