8. august 2020
Allerød på X og Tværs plejer at blive skudt i gang med Aktiv Fritid i bymidten og slutte af weekenden efter med Lynge Byfest. Derimellem arrangeres der et væld af kulturelle aktiviteter. Men i år bliver kulturugen måske aflyst. Foto: Thomas Olsen
Allerød på X og Tværs plejer at blive skudt i gang med Aktiv Fritid i bymidten og slutte af weekenden efter med Lynge Byfest. Derimellem arrangeres der et væld af kulturelle aktiviteter. Men i år bliver kulturugen måske aflyst. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kulturuge bliver ikke fredet fra sparekatalog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kulturuge bliver ikke fredet fra sparekatalog
Allerød - 04. juli 2020 kl. 05:59
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der bliver ikke tale om en politisk fredning af det 51.000 kroner store tilskud til kulturugen Allerød på X og Tværs forud for budgetforhandlingerne, som venter til efteråret. Det slår flere politikere fra Kultur- og Idrætsudvalget fast.

- Det kan vi ikke, siger formand Merete Them Kjølholm (R).

- Udfordringen er jo, at vi har besluttet nogle styringsprincipper, og sparekataloget er en del af det. Vi er desværre nået dertil, hvor alt det, vi skal vælge imellem, er pest eller kolera, så jeg kan ikke give en politisk garanti. Vi skal forhandle om det ved budgetforhandlingerne, siger hun.

Hun påpeger desuden, at politikerne endnu ikke ved, hvor meget, der skal spares, og at man risikere at ende i en situation, hvor de skal pege på alt, hvad der står i sparekataloget.

Arbejdsgangen er den, at forvaltningen laver et katalog bestående af alle de muligheder, der er for at spare på de enkelte fagudvalgs områder. En tredjedel af dem må udvalget forud for budgetforhandlingerne angive som uacceptable ved at markere dem røde.

- Vi kan ikke frede det hele, og alle de forslag, der ligger, gør ondt. Det er ting som børneteater, Lynge Bibliotek, Lokalhistorisk Arkiv og Allerød på X og Tværs. Det er ikke nemt at vælge imellem, og der er ingen af os, som synes, det er sjovt at sidde med de her sparekataloger hvert år, siger Merete Them Kjølholm.

Arbejdsgruppen bag kulturugen har ellers krævet en garanti for fredning fra politikerne, efter at den opdagede tilskuddet på sparekataloget. Og får den ikke garantien, har arbejdsgruppen truet med at aflyse dette års udgave af Allerød på X og Tværs. Den ser ikke noget formål at gennemføre det, hvis det alligevel skal spares væk fra næste år.

- Det håber jeg selvfølgelig ikke, at de gør. Jeg synes personligt, Allerød på X og Tværs er et fantastisk initiativ, som hænger rigtig godt sammen med nogle af de andre arrangementer, vi har i kommunen. De gør et stort og flot stykke arbejde, som jeg personligt sætter meget pris på. Men vi kan bare ikke love noget, lyder det fra formanden.

Jørn Winther Jepsen, der er medlem af arbejdsgruppen lægger ikke skjul på, at det ikke ligefrem var den besked, gruppen håbede på at høre.

- Vi er særdeles skuffede over at være et spareobjekt, og vi frygter, at det giver bagslag hos foreninger og initiativer, siger han.

Arbejsgruppen forventer at komme med en udmelding om sin videre færd i sagen efter et møde i den kommende uge.

Allerød på X og Tværs løber af stablen for sjette gang til efteråret, hvis arrangementet altså bliver til noget i år.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?