29. maj 2020
Jørgen Johansen (tv.) og Karsten Längerich stemte begge på Ravnsholtskolen og ønskede til morgen hinanden et godt valg. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Jørgen Johansen (tv.) og Karsten Längerich stemte begge på Ravnsholtskolen og ønskede til morgen hinanden et godt valg. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Konservative går tilbage - ny borgmester kan være på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Konservative går tilbage - ny borgmester kan være på vej
Allerød - 22. november 2017 kl. 00:11
Af Anne-Mette Rasmussen og Mads Hussing
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der kan være en ny borgmester på vej i Allerød, hvor der var vælgersmæk til Konservative, som taber et mandat. Valget i Allerød bød i det hele taget på store forskydninger i sammensætningen af byrådet. Og ved Venstres valgbord var stemningen høj, da det endelige resultat tikkede ind fra valgstederne: Fem mandater og dermed fremgang på et enkelt.

arrow Læs også: Glad borgmester: - Vi skal styrke kernevelfærden

- Venstre går frem, endda en del, og det er jeg absolut glad for. Samtidig går Konservative en del tilbage, og nu skal vi så ind at tale sammen allesammen, sagde Venstres borgmesterkandidat Karsten Längerich umiddelbart i forbindelse med valgresultatet.

I den Konservative lejr var stemningen forståeligt noget mere afdæmpet, da Konservative fik reduceret sin gruppe fra seks til fem mandater. Dermed var der en helt klar vælgerlussing at aflæse i tallene.

- Det er selvfølgelig ærgerligt at se på, at vi går tilbage, men vi er stadig det største parti. Nu går vi til forhandlinger med den indstilling, jeg hele tiden har haft: vi vil gerne have en åben og ærlig debat om fremtiden, sagde borgmester Jørgen Johansen.

Konservative ser altså ud til at blive straffet for de dårlige sager den forgangne byrådsperiode. Blandt andet i forbindelse med skolestrukturen, hvor de kom i kraftig modvind. Og det har den sene charme-offensiv i asfaltsagen ikke kunnet rykke ved. Og selvom Konservative stadig er det største parti i byrådet, hører det med til historien, at partiet kun fik godt 100 stemmer mere end Socialdemokratiet, som fik et fantastisk valg.

Dermed går partiet frem fra fire til fem, og det bekom naturligvis partiets spidskandidat Miki Dam Larsen vel.

- Det foreløbige resultat gør mig glad og optimistisk, og jeg er stolt af den indsats, vi har gjort. Nu håber jeg, at vi kan omsætte det til indflydelse og godt samarbejde i den kommende byrådsperiode, sagde han sent tirsdag aften.

SF går også frem og kommer ind i det nye byråd med to mandater. Den helt nyopstillede lokalliste Vores Allerød kommer også i byrådet, hvor lokallisten skal besætte en enkelt stol.

Blovstrødlisten beholder sin ene plads i byrådet, og det samme gør Enhedslisten, Radikale.

Nye Borgerlige, der havde to mandater i Allerød Byråd, stryger med et brag ud af salen og er ikke repræsenteret, når det nye byråd samles efter nytår. Alternativet kommer heller ikke ind. Derudover bliver der ikke plads til hverken Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Borgerlig Velfærd eller Ny Madordning i det nye byråd.

Herunder følger stemmetallene, som de så ud tirsdag aften:

Socialdemokraterne: 3.019 (5 mandater)

Radikale: 915 (1 mandat)
Konservative: 3.143 (5 mandater)

Nye Borgerlige: 383 (0 mandater)

Vores Allerød: 810 (1 mandat)
SF: 1.298 (2 mandater)

Borgerlig Velfærd: 111 (0 mandater)

Liberal Alliance: 367 (0 mandater)

Ny Madordning: 72
Dansk Folkeparti: 539 (0 mandater)

Blovstrødlisten: 702 (1 mandat)

Venstre: 2.714 (5 mandater)
Enhedslisten: 642 (1 mandat)

Alternativet: 326 (0 mandater)

arrow Sådan konstituerer de sig
22. november 2017 kl. 13:52 Opdateret: kl. 13:52
arrow Alternativet - Nye Borgerlige: 0-1
22. november 2017 kl. 09:03 Opdateret: kl. 09:03
arrow Karsten Längerich er ny borgmester i Allerød
22. november 2017 kl. 06:02 Opdateret: kl. 06:02
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?