16. december 2018
Cæcilie Nordby og hendes svenske mand Lars Danielsson medvirker i arrangementet fredag den 20. april.
gallery icon

Se billedserie

Cæcilie Nordby og hendes svenske mand Lars Danielsson medvirker i arrangementet fredag den 20. april.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Koncert med stjernestøv og himmelske toner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Koncert med stjernestøv og himmelske toner
Allerød - 16. april 2018 kl. 16:57
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Allerød Bibliotek byder fredag den 20. april, velkommen til en stjernespækket aften med musik og galaktisk stjernestøv.

Den danske sangerinde Cæcilie Nordby og svenske Lars Danielsson har sammen med astrofysiker Anja C. Andersen, koret Tritonus og korets dirigent Jakob Høgsbro sat rammerne for denne spændende aften.

I et samarbejde mellem kunst og videnskab, kommer publikum ud på en musikalsk rejse i det ydre rum. Det bliver en koncert med sange og spoken words over musik, der spænder fra Bowie, Soundgarden og Høgsbro til Arvo Pärt og Niels W Gade. Musikken tilføjer teksterne om sorte huller og røde sole stemning og magi. For er der liv på Mars?

Internationalt har Cæcilie Norby for længst slået sit navn fast, blandt andet med den intime og kammermusikalske version af nu afdøde rockikon David Bowies »Life on Mars«. En version som har inspireret til ideudviklingen af Stjernestøv. Sammen med sin musikalske partner og ægtemand, bassisten og cellisten Lars Danielsson, turnerer hun verden tynd.

Astrofysikeren Anja C. Andersen er en levende og musikalsk fortæller og formidler af naturvidenskab, og det har hvirvlet hende ind i utallige og mangeartede sammenhænge.

Hun har modtaget utallige formidlingspriser, blandt andet DRs Rosenkjærprisen og H.C. Ørsted Medaljen i sølv, givet af Selskabet for Naturlærens Udbredelse i 2016.

Jakob Høgsbro står med dirigentstokken og binder hele foretagendet sammen på aftenen. Som uddannet dirigent, saxofonist og komponist med et ben i både den klassiske og rytmiske musik er han ikke uvant med at have mange bolde i luften. En af boldene er Tritonus, et kor med 35 semiprofessionelle sangere, som Jakob Høgsbro har været korleder for siden foråret 2017.

Billetter til arrangementet kan købes på Allerød Bibliotek eller via bibliotekets hjemmeside. De koster 220 kroner. Arrangementet begynder klokken 20 og varer til 22.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk