25. august 2019
Martin Wolffbrandt (K) mener, at Allerød Kommune skal have en whistleblower-ordning. Det skal kommunens forvaltning nu undersøge nærmere. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Martin Wolffbrandt (K) mener, at Allerød Kommune skal have en whistleblower-ordning. Det skal kommunens forvaltning nu undersøge nærmere. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune skal undersøge anonym sladreordning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune skal undersøge anonym sladreordning
Allerød - 22. februar 2019 kl. 06:11
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der skal være mulighed for anonymt at kritisere forholdene på arbejdspladsen. Det mener Martin Wolffbrandt (K), som derfor har foreslået, at Allerød Kommune indfører en whisteblower-ordning. Økonomiudvalget har besluttet, at forvaltningen nu skal undersøge muligheden nærmere.

arrow Læs også: Whistleblower-ordning selvcensur blandt offentlige ansatte

- Det er standardprocedure, at vi har bedt om at få et notat fra forvaltningen, der belyser, hvilke muligheder der er, og hvad det vil koste. Hvis det viser sig at være en dyr løsning, bliver det noget, vi skal diskutere på budgetforhandlingerne, siger borgmester Karsten Längerich (V).

Han er endnu ikke overbevist om, at en sådan ordning er nødvendig i Allerød.

- Medarbejderne har allerede i dag rigtig mange muligheder. Man kan kontakte mig eller tillidsmanden, og hvis der er foregået noget ulovligt, kan man også gå til politiet. Man kan også aflevere en anonym kuvert hos kommunaldirektøren. Vi må undersøge, om der er behov for noget yderligere. Jeg har ikke hørt om sager i Allerød, der har voldt problemer, siger borgmesteren.

Heller ikke Martin Wolffbrandt, der står bag forslaget, kender til episoder i Allerød Kommune, hvor en whistleblower-ordning havde været relevant.

- Det er ikke fordi, jeg har kendskab til, at der foregår noget galt, men jeg synes, folk skal have muligheden og have vished om, at der er en måde, hvorpå vi kan opfange ting, som ikke bliver opfanget på anden vis, siger han.

arrow Regeringen klar med whistleblowerordning på statens område
19. februar 2019 kl. 22:47 Opdateret: kl. 22:48

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede