9. maj 2021
Erik Lund og Allerød Kommune kan kun være tilfreds med at have bevaret pantefogederne.
Erik Lund og Allerød Kommune kan kun være tilfreds med at have bevaret pantefogederne.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunale pantefogeder giver penge i kassen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunale pantefogeder giver penge i kassen
Opdateret 15. september 2015 kl. 13:58
Allerød - 15. september 2015 kl. 06:56
Af Niels Idskov

Hvis Allerød Kommune sender restancerne til opkrævning hos Skat, så giver det ingenting. Men Allerød har egne pantefogeder til at indrive borgernes gæld til kommunen, og det giver pote, siger tidligere borgmester Erik Lund (K). Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Vi får pengene hjem, fordi vi selv inddriver dem. Og det er lige så meget i borgernes interesse som i vores, at de, der skylder, betaler. I den sidste ende skal pengene i kassen. Ellers bliver det bare nogle andre, der skal betale, siger Erik Lund til Berlingske Tidende.

Udtalelsen sker på baggrund af historien om en hemmelig rapport, der går ud på at »Skats milliarddyre IT-system bør skrottes.«

Der er tale om en teknisk analyse - foretaget af konsulenthuset Accenture - af IT-systemet EFI, der skulle stå for inddrivelse af gæld til det offentlige. Det viser sig, at systemet er fyldt med alvorlige og grundlæggende fejl og derfor bør skrottes. Endnu en ubehagelig oprydnings-opgave for den nye skatteminister Karsten Lauritzen (V).

For Erik Lund kommer heller ikke denne historie som en overraskelse. Den konservative byrådspolitiker har for nylig lokalt udtalt, at han i 10 år har forsøgt at råbe både politikere og presse op, men at ingen før nu har vist interesse for Skats problemer.

- Det bør heller ikke komme som en overraskelse for andre, der har et minimum af kendskab til området. Et IT-system kan bære meget. Men dér, hvor du skal ud og hente penge op af folks lommer, kan du ikke bruge en maskine til noget, siger Lund.

Erik Lund er tidligere fagchef for erhvervsudligningen og inddrivelsen i Skat København, medlem af direktionen af samme, tidligere formand for Pantefogedforeningen i Danmark samt tidligere inkassochef i København og Helsingør.

For Allerød Kommune gælder, at det svarer til 26 pædagogstillinger, hvis ikke man får gælden inddraget. Borgerne havde ved udgangen af 2014 en gæld til kommunen på 13 mio. kr. Her har kommunen formået at inddrage hovedparten bortset fra 2,7 mio. kr,, som ligger til inddrivelse i EFI.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?