14. juli 2020
Klaus Wivel kommer til Lillerød Sognegård for at fortælle om fordrivelsen af den kristne befolkning fra Mellemøsten. Pressefoto
Klaus Wivel kommer til Lillerød Sognegård for at fortælle om fordrivelsen af den kristne befolkning fra Mellemøsten. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kom til foredrag om fordrivelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kom til foredrag om fordrivelse
Allerød - 12. november 2019 kl. 17:06
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lillerød Sognegård får tirsdag den 19. november besøg af journalist, Mellemøstekspert og redaktionschef ved Weekendavisen Klaus Wivel. Han holder foredrag under overskriften »Fordrivelsen af den kristne befolkning fra Mellemøsten«.

Hvorfor forlader kristne de arabiske lande, når de bor i det område, der kaldes kristendommens vugge? Det spørgsmål går Klaus Wivel ind i i sin bog »Den sidste nadver«. Klaus Wivel fortæller historien om vor tids paria, de kristne i den arabiske verden. Her betyder tiltagende islamisme, gamle stridigheder, religiøse uenigheder, territoriale konflikter og stædig mistro, at hundredtusindvis af mennesker over de seneste årtier er blevet underkuet, chikaneret, forfulgt og fordrevet.

Wivel har rejst rundt på Vestbredden, Gaza, Egypten, Libanon og Irak for ved selvsyn at forstå, hvad en af vor tids store menneskerettighedskrænkelser handler om. Der mødte han forkuede mennesker under stort pres fra muslimske omgivelser. Præster, hvis kirker er blevet brændt, og som nægter at lade sig knægte. Borgere, der er blevet kidnappet eller smidt ud af deres huse. Indbyggere, der føler sig som fremmede i deres egne lande og længes væk.

Foredraget begynder 19.30. Der er gratis adgang, og alle er velkomne.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?