9. marts 2021
Her hejses skulptur "40-15" på plads. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Her hejses skulptur "40-15" på plads. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kæmpe skulptur er igen på plads i skulpturpark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kæmpe skulptur er igen på plads i skulpturpark
Allerød - 20. februar 2021 kl. 11:32

En dygtige kranfører fik det til at se helt yndefuldt ud, da han med sin store kran fik den nyrestaurerede kæmpeskulptur "40-15" til nærmest at svæve på plads i Skulpturparken-Allerød torsdag 18. februar.

Her blev den håndfuld tilskuere, der havde trodset vintersølet og -kulden, belønnet med et fascinerende og dramatisk optrin, da skulpturen, der har været forbi et specialværksted i Nordhavnen til totalrenovering, forsigtigt blev hejst tilbage på sin vante plads gennem mange år, skriver Skulpturparken-Allerød i en pressemeddelelse.

"40-15" er det allerførste kunstværk i Skulpturparken. Den er fem meter høj og vejer cirka tre tons og er udført i 1985 af den afdøde danske billedhugger Bent Sørensen. Skulpturen blev opstillet allerede i 1993 i Allerød Tennispark i forbindelse med indvielsen af dette idrætsanlæg. Her fik skulpturen det "tennisklingende" navn "40-15 til kunstneren" - som selv spillede tennis. I daglig tale benævnes skulpturen dog blot "40-15".

"Den stærkt tiltrængte renovering efter de mange år i Skulpturparken er blevet muliggjort via fondsmidler fra Købmand i Odense Johann og Hanne Weimann f. Seedorffs Legat samt Dansk Tennis Fond på i alt cirka 100.000 kroner. Hele renoveringsprocessen er forløbet forbløffende hurtigt, idet den tidligere stærkt medtagne skulptur er tilbage som ny på sin plads efter mindre end tre ugers fravær. Her vil den "genfødte" skulptur nu - ifølge værkstedet - kunne modstå de næste 50 år til glæde for de mange besøgende, der dagligt færdes i skulpturparken," skriver altså Skulpturparken-Allerød.

Jk

Er det en god idé at udnævne politikere til ambassadører?