15. maj 2021
Frands Havaleschka var med til at starte Blovstrød Listen. Nu arbejder han på at finde nogen, der vil føre partiet videre. Ellers må listen lukke ned, siger han. Foto: Lars Skov
Frands Havaleschka var med til at starte Blovstrød Listen. Nu arbejder han på at finde nogen, der vil føre partiet videre. Ellers må listen lukke ned, siger han. Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jubilæumsår kan blive det sidste for Blovstrød Listen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jubilæumsår kan blive det sidste for Blovstrød Listen

Blovstrød Listen leder nu efter nogen til at tage over efter Erling Petersen. Lykkedes det ikke, er det slut med listen, siger formand

Allerød - 14. november 2020 kl. 07:22
Af Martin Stokkebro Moestrup

Blovstrød Listen lukker ikke med Erling Petersens afgang. Men finder man ikke en eller flere nye kandidater, der kan stille op til næste efterårs kommunalvalg, er det slut.

arrow Læs også: Byrådsmedlem efter exit: Jeg svigter ikke Blovstrød

Sådan siger formand Frands Havaleschka.

"Vi lukker og slukker ikke. Vi har altid haft en smal organisering, men vi har trods alt et fundament. Det vi gør nu er at bruge det næste halve år på at vurdere, om der er grundlag for en slagkraftig liste med nye kandidater op til valget i 2021.

Er der ikke det, er 2021 det sidste år for os," siger han.

Dermed kan jubilæumsåret 2021, hvor Blovstrød Listen fylder 20 år, altså blive partiets sidste. Alligevel udtrykker Frands Havaleschka forståelse for Erling Petersens beslutning.

"Der er ikke nogle bad feeligns over for Erling, der har været en god mand for os i mange år. Jeg forstår godt, at det er hårdt at sidde alene i byrådet med en smal organisation. Sådan her er det med de små lister. Hvis der ikke er opbakning, så lukker de, siger Blovstrød Listens formand.

Listen blev startet i 2001, ifølge Frands Havaleschka som et slags protestparti som modsvar til udviklingen i Blovstrød, som lignede den i mange andre små bysamfund, hvor købmand, bank og posthus lukkede.

- På det tidspunkt var der kun en mand fra Blovstrød i byrådet, og han var endda på vej på pension. Så vi spurgte os selv: Hvem er det egentlig, der taler vores sag, fortæller formanden, der selv sad i byrådet i partiets første år.

Den næste tid vil afgøre, hvem, om nogen, der taler Blovstrød Listens sag.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?