22. september 2021
Jesper Hvarness Kjeldgaard er gået i skarp træning før strabadserne i september. Foto: Jakob Helbig
Jesper Hvarness Kjeldgaard er gået i skarp træning før strabadserne i september. Foto: Jakob Helbig
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jesper cykler til tops i Pyrenæerne i kampen mod sclerose

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jesper cykler til tops i Pyrenæerne i kampen mod sclerose

Holdet Cykelnerven samler penge ind ved event i september

Allerød - 25. juli 2021 kl. 06:42

250 danske cykelentusiaster er i øjeblikket i fuld gang med at træne på den tohjulede for at blive klar til september, når de kæmper sig i mål på de afgørende Tour de France-bjerge i Pyrenæerne. Og en af dem, er Jesper Hvarness Kjeldgaard fra Allerød.

Han cykler ikke kun for at nå de franske bjergtoppe på sin cykel, men også mod en verden uden sclerose. Sammen med de øvrige ryttere på Scleroseforeningens cykelevent Cykelnerven samler han ind til forskning i sclerose på sin tur op ad Tour-bjergene.

I en god sags tjeneste

"Min bedste vens kone fik konstateret sclerose for cirka 15 år siden, og derudover har jeg et familiemedlem, der for nylig har fået sygdommen. Cykelnerven er en oplagt mulighed for at kombinere min hobby med en god sags tjeneste, og jeg synes, det giver mening at samle ind til forskning på et område, hvor man kan se store fremskridt, fortæller Jesper Hvarness Kjeldgaard i en pressemeddelelse fra Scleroseforeningen.

De 250 deltagere er fordelt på 11 hold rundt om i landet - heriblandt Team Storkøbenhavn med 80 deltagere. Hvert hold har sin egen kaptajn, som arrangerer og koordinerer både træning og fundraising forud for turen til Frankrig.

Takket være lokale sponsorer og lokal støtte har Cykelnervens ryttere siden starten i 2014 samlet tæt på 30 millioner kroner ind til forskning i sclerose.

Fire hårde etaper

Cykelnerverytterne kører i år 15.-18. september, og når rytterne kører over målstregen sidste dag, kan de fejre fire hårde og oplevelsesrige etaper med 362 kilometer bjergkørsel i Pyrenæerne.

De københavnske ildsjæle og resten af Cykelnerven får selskab af en stribe kendte og garvede tv- samt sportsfolk blandt andet Claus Elming og Peter Tanev, legender fra fodboldlandsholdet som Martin Jørgensen og Thomas Helveg, to af medlemmerne af den originale OL-Guldfirer, Eskild Ebbesen og Niels Laulund, samt Tour de France-kommentator Dennis Ritter.

Man kan følge Cykelnerven på Facebook.com/Cykelnerven eller www.cykelnerven.dk. jesl

Synes du, at kommunen er der for dig?