15. august 2020
Nogenlunde sådan her kommer Farum Fjernvarmes varmepumpeanlæg i Farremosen til at tage sig ud. Den endelige godkendelse af anlægget sker på næste byrådsmøde den 19. december. Illustration: Arkikon
gallery icon

Se billedserie

Nogenlunde sådan her kommer Farum Fjernvarmes varmepumpeanlæg i Farremosen til at tage sig ud. Den endelige godkendelse af anlægget sker på næste byrådsmøde den 19. december. Illustration: Arkikon
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ingen støj fra varmepumpeanlæg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ingen støj fra varmepumpeanlæg
Allerød - 14. december 2019 kl. 04:24
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På byrådsmødet den 28. november blev det besluttet at sende en ansøgning fra Farum Fjernvarme om opførelse af et varmepumpeanlæg i Farremosen tilbage til fagudvalget på grund af usikkerhed omkring støjgener fra anlægget.

Og allerede på årets sidste byrådsmøde den 19. december er sagen tilbage på dagsordenen efter hurtig behandling i Teknik-, Erhvervs-, Plan og Miljøudvalget (TEPMU), der ekstraordinært havde taget den ind på sit december-møde.

På mødet gennemgik udvalgsmedlemmerne et støjnotat fra forvaltningen. Notatet indeholder en beregning af støjforholdene, som Force Technology har lavet for Farum Fjernvarme. Og beregningerne viser, at der ikke sker nogen overskridelser af grænseværdierne.

»Forvaltningen har set på den fremsendte støjrapport og har ingen bemærkninger til den. Rapporten viser, at der ikke er problemer med støjen, hverken hos naboer udenfor erhvervsområdet eller indenfor området«, står der i notatet.

På den baggrund valgte TEPMU at returnere sagen til byrådet.

Indenfor lovens rammer

- Notatet viser, at støjforholdene er indenfor lovens rammer, og derfor har vi indstillet til en godkendelse af projektet, siger Miki Dam Larsen (S), der er formand for udvalget.

Han sagde allerede på byrådsmødet i november, at ikke er meget lokalpolitik at komme efter i sagen, da der er tale om en myndighedsbehandling.

- Projektet har positive effekter på alle parametre, både i forhold til økonomi og miljø, og derfor skal vi give en tilladelse her.

Sender videre i byrådet

Borgmester Karsten Längerich (V) oplyser, at der også på Økonomiudvalgets møde var enighed om at sende sagen videre til byrådet med en indstilling om at godkende varmepumpe-projektet.

- Notatet viser, at der ikke er nogen problemer med støj fra anlægget. Det, der støjer mest ude i det område, er motorvejen, siger han.

Det var Konservative, der foreslog, at fagudvalget skulle have mulighed for at se på sagen endnu engang, før projektets godkendelse.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?