20. september 2021
Udstilling om fanger i Zambia på Allerød Bibliotek.
Udstilling om fanger i Zambia på Allerød Bibliotek.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: I fængsel i Zambia - med livet som indsats

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I fængsel i Zambia - med livet som indsats
Allerød - 16. maj 2017 kl. 12:12
Af Anne-mette Rasmussen

Onsdag den 17. maj åbner Ubumi Prisons Initiative en foto-udstilling på Allerød Bibliotek, hvor der også vil hænge plancher. »I fængsel i Zambia - med livet som indsats« hedder udstillingen, der har til formål at oplyse om de indsattes vilkår i fængslerne i Zambia.

Udstillingen fortæller fangernes egne historier om opholdet i fængslet, hvor mange er underernærede og lette ofre for infektionssygdomme, HIV, aids og tuberkulose.

Både dårlig hygiejne og mangel på mad er en kæmpe udfordring for de indsatte, der ikke kan leve af fængslets kost alene. Mange er alvorligt syge, og en kortere dom kan derfor nærmest forvandle sig til en dødsdom.

Ubumis projekter fokuserer på ernæring, sundhed, uddannelse og menneskelig værdighed.

Ubumi arbejder ud fra de internationale menneskerettighedsprincipper og implementerer projekterne ved hjælp af danske og zambiske frivillige og i partnerskab med de zambiske myndigheder og lokale organisationer.

Udstillingen har fernisering lørdag den 20. maj klokken 11, hvor formanden for Ubumi Prisons Initiative, Anne Egelund, kommer med en introduktion, og den zambisk producerede film »En dag i en fanges liv« bliver vist. Udstillingen kan ses fra den 17. til den 28. maj i bibliotekets åbningstid.

Synes du, at kommunen er der for dig?