15. maj 2021
Fra i dag må de ældste elever på skolerne i Allerød komme i skole en dag om ugen. De øvrige dage foregår som hidtil derhjemme foran skærmen. Foto: Allan Nørregaard
Fra i dag må de ældste elever på skolerne i Allerød komme i skole en dag om ugen. De øvrige dage foregår som hidtil derhjemme foran skærmen. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: I dag vender de ældste elever tilbage til skolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I dag vender de ældste elever tilbage til skolen
Allerød - 16. marts 2021 kl. 06:11
Af Anne-Mette Rasmussen

Fra tirsdag den 16. marts må elever i 5. til 9. klasse i Allerød igen møde fysisk op på deres skole. Dog kun en enkelt dag om ugen, hvor undervisningen foregår udendørs.

Det er en aftale indgået på Christiansborg, der giver kommunerne mulighed for at lade de ældste elever vende tilbage til skolen, og den mulighed besluttede Børne- og Skoleudvalget på et ekstraordinært møde i sidste uge at benytte sig af.

- Jeg er så glad for, at vores 5. til 9. klasser nu igen får mulighed for at se hinanden fysisk og være sammen i det klassefællesskab, som er så vigtigt for vores børn og unge. Jeg synes, at der er lagt en god ramme om de kommende uger. Jeg hæfter mig ved, at vi også denne gang får meget kort tid til at implementere de nye retningslinjer. Der bliver virkelig trukket store veksler på vores forvaltning, ledere og medarbejdere i disse tider, udtaler Nikolaj Rachdi Bührmann (SF), der er formand for Børne- og Skoleudvalget i den forbindelse i en pressemeddelelse.

Det er Konservatives medlem af udvalget, Lars Bacher, enig i.

- Jeg må virkelig løfte på hatten for ledere og medarbejdere. Meldingen kom tirsdag eftermiddag. Små 24 timer efter er retningslinjerne på plads, vi kan træffe politisk beslutning, og ledere og medarbejdere er allerede i fuld gang med at planlægge de kommende uger. Det er jeg meget, meget tilfreds med, siger han.

Det var enigt udvalg der besluttede de overordnede rammer og principper og uddelegerede den lavpraktiske udmøntning til skolerne.

For den ugentlige undervisningsdag gælder det blandt andet, at der er mødepligt for eleverne på den pågældende dag.

Både undervisning og pauser foregår i den enkelte klasse, så klasserne er adskilt hele dagen og fungerer som hver sin boble. Eleverne må altså ikke blandes på tværs af klasser.

Hvis vejret er for dårligt til at være udenfor, kan skolens ledelse ændre planen, og i stedet gennemføres virtuel undervisning. De dage, hvor der ikke er planlagt fysisk fremmøde, undervises eleverne ligeledes virtuelt.

De ugentlige udeskoledage planlægges ud fra, at børnenes trivsel er det vigtigste. Der vil være fokus på aktiviteter, der fremmer fællesskabet, og bevægelse, kreative og musiske aktiviteter prioriteres.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?