20. september 2019
I United Cyclings værksted finder man Danny Skovgaard, der har været cykelmekaniker for de danske topatleter, og blandt andet var med ved OL i Rio, hvor danskerne hev medaljer med hjem. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

I United Cyclings værksted finder man Danny Skovgaard, der har været cykelmekaniker for de danske topatleter, og blandt andet var med ved OL i Rio, hvor danskerne hev medaljer med hjem. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvis din cykel skal være klar til touren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis din cykel skal være klar til touren
Allerød - 02. juli 2018 kl. 06:25
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er ikke en helt almindelig cykelbutik, der er rykket ind på Vassingerødvej 147 i Nymølle ved Lynge. Hos United Cycling koster den billigste cykel 14.000 kroner. De fleste modeller er langt dyrere, og nogle koster det samme som en lille bil. Og her er hverken børnecykler eller bedstemorcykler.

arrow Læs også: Designpris for kliniske omgivelser til klasse-cykler

Det er her man går hen, hvis man vil cykle på de samme cykler som de danske OL-baneryttere og Astanas Tour de Franceryttere. United Cycling sælger de canadiske cykler Argon 18, som er blandt cykelverdens topmærker.

- Vores fokus er folk, der går op i at få fart på cyklen. Det er en valid, seriøs cykel, siger Jacob Ørholm fra United Cycling til Frederiksborg Amts Avis.

United Cycling er importør af Argon 18 til det tyske og skandinaviske marked. I Danmark kan cyklerne fra Argon 18 også købes hos fire forhandlere. Butikken i Lynge er blot en del af en større indsats, der skal gøre det muligt også i fremtiden at købe den canadiske cykel i Danmark på et cykelmarked, der har masser af kunder, men kæmper mod de billige cykler på internettet.

- Det er et problem, hvis alt handel flytter over på nettet. Argon 18 er for avanceret at bestille på nettet. Med vores nye forretningskoncept er det meningen, at man står derude med forhandleren og shopper rundt på en tablet, siger Jacob Ørholm.

Argoncyklerne står ikke ude hos forhandlerne, som derfor slipper for at investere flere millioner kroner i at have de rigtige modeller hjemme.

- På den måde kan vi sætte vores priser lavere, fordi vi har sprunget et led over. Vi giver noget af vores avance, og forhandleren får en lavere pris end tidligere. Men ofte vil forhandleren faktisk få en højere pris end før, hvor de tit var nødt til at give store rabatter, fordi folk havde fundet cyklerne billigere på nettet. Men nu kan du ikke finde en cykel i Portugal, der er billigere, siger Jakob Ørholm.

Den model skulle gerne redde forhandlerne fra at bukke under i kampen mod internethandel.

Men United Cycling sætter også ind på andre fronter for at få kunderne ind i butikken.

På 1. sal står hvad der ligner en masse spinningcykler - men det er ikke almindelige spinningcykler. Det er Wattbikes, indendørs træningscykler, der er udviklet til at vise atleternes form, som står klar til landsholdets træning, der kan krybe herind, når vejret er dårligt. Men også andre hold vil kunne bruge cyklerne, og på sigt kan enhver måske dukke op til en træningsaften i Nymølle.

Ganske tæt på butikken finder man cykelruten »Tyren«, en runde på cirka 7 kilometer, som ifølge Jacob Ørholm er meget brugt til træning. Derfor håber Jacob Ørholm, at folk vil bruge butikken til at komme forbi efter turen, vaske cyklen, få en kop kaffe og se nærmere på cyklerne i butikken.

Og så er der Danny Skovgren, som er butikkens cykelmekaniker - men heller ikke en helt almindelig en af slagsen. Han er tidligere landsholdmekaniker, og var med i OL i Rio.

- Han har et navn i branchen. Ligesom folk gerne vil købe en bil af Tom Christensen, fordi han har kørt Le Mans, så vil man gerne købe en cykel af ham, der har skruet på landsholdets cykler. Og så kan man jo hvert halve år komme op og tjekke formen på en Watt bike - så begynder det hele at hænge sammen, siger Jacob Ørholm og fortsætter:

- Vi prøver at skabe en helt anderledes cykelbutik gennem alt det, der ligger bag. Der er mange, der vil komme og se, at det her ikke bare er et diamantslot, men at der faktisk er noget inden i, siger han.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede