11. december 2018
Høvelte Trinbræt. Måske engang med tiden en rigtig togstation, der forbinder to banelinjer. Foto: Thomas Arnbo.
Høvelte Trinbræt. Måske engang med tiden en rigtig togstation, der forbinder to banelinjer. Foto: Thomas Arnbo.
Foto: Thomas Arnbo
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Høvelte kan blive tog-knudepunkt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Høvelte kan blive tog-knudepunkt
Allerød - 25. februar 2018 kl. 06:41
Af Niels Idskov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det mundede ud i en nærmest ideologisk diskussion mellem to fløje, da byrådet på sit seneste møde indstillede forslag til høringssvar omkring fremtidens togtrafik. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Et stort flertal gik ind for et forslag om at åbne mulighed for en opnormering af Høvelte Trinbræt til en egentlig station. Et meget langsigtet projekt og en fra Allerød fremsat tilføjelse til Statens Trafikplan for banetrafik 2017-2032.

Kun med opgradering af Høvelte Trinbræt vil der være mulighed for at skabe jernbaneforbindelse mellem mellem Nordbanen og Farumbanen. Det vil øge passagerkapaciteten og skabe fleksibilitet for passagerne. Det vil også - som det hedder i sagsbeskrivelsen - understøtte den igangværende udvikling af Blovstrød-området. Udover at det vil øge adgangen for brugere af den kollektive trafik til det nye Supersygehus syd for Hillerød.

Rasmus Keis Neerbek fra Enhedslisten gik imod tanken, idet han foran sig så et forsøg på ophæve fredningen af området ved Høvelte - inklusive kasernen - tilføjet formentlig en del byggeri.

De konservative byrådsmedlemmer Jørgen Johansen og Martin Wolffbrandt afviste med den begrundelse, at en kommune jo ikke kan fjerne en fredning, og at det i stedet handler om at se potentielle udviklings-muligheder i kommunen. Og partifællen Erik Lund tilføjede, at Enhedslisten i Regionsrådet var positivt stemt, og at kasernen ikke de næste 50 år ville være i fare for at blive nedlagt.

- Og selvfølgelig skal vi overholde alle love og regler. Det er ikke det, som det handler om, men om at se muligheder frem for begrænsninger, sagde Jørgen Johansen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk