17. januar 2018
Både sandpapir og skuemaskine blev håndteret med store koncentration, da der i lørdags blev bygget redekasser på Allerød Bibliotek. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Både sandpapir og skuemaskine blev håndteret med store koncentration, da der i lørdags blev bygget redekasser på Allerød Bibliotek. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hjælp fuglene med at bygge rede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjælp fuglene med at bygge rede
Allerød - 20. marts 2017 kl. 05:14
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sædvanen tro strømmede forældre og børn lørdag til Allerød Bibliotek, hvor det igen var blevet tid til at bygge redekasser i træ. Det årlige arrangement plejer at trække mange børn til, og i år var ingen undtagelse. Der blev boret, skruet og samlet under stor koncentration, og de små fuglehuse tog hurtig form.

Ved siden af langbordet, hvor redekasseproduktionen fandt sted, kunne man blandt andet male små fugle i skumgummi og få gratis frø til haven.

Det er netop nu, man skal til at tænke på at lave en redekasse til fuglene i haven, for om kort tid skal fuglene i gang med at lægge æg. Og faktisk er de små fugle som mejser og musvitter afhængige af menneskets hjælp til at få bygget nogle steder, hvor de kan lægge deres æg.

- Fuglene kan ikke finde ud af at bygge rede, hvis de ikke kan finde et hulrum. Mejserne og musvitterne vil kun bygge rede i helt lukkede rum, mens rødhalsen godt kan nøjes med et lille tag, fortæller biolog Bjørli Martha Lehrmann fra Vestre Hus Børnenaturcenter, der sammen med en gruppe børn var i fuld gang med at male de små skumgummifugle.

Normalt ville fuglene finde et hulrum i et træ i skoven, men det er svært for fuglene at finde rum, hvor de kan bygge deres reder.

- I gamle dage var der masser af hulrum i træerne, men det har menneskerne ødelagt ved at have passet skovene for meget. På et tidspunkt fældede man alle de gamle, hule træer. I dag er det sådan, at man ikke må fælde de hule træer, men det tager jo lang tid at rette op på. Det har måske taget træet 200 år at blive stort og hult, så det kommer til at tage 200 år fra nu at skabe nye hulrum til fuglene, siger Bjørli Martha Lehrmann.

Desuden er de små fugle vilde med at bo i haverne, for der er masser af insekter, orme og larver, som de kan spise og give til ungerne, så de små fugle er også gode at have i haverne, fortæller biologen videre.

Dagen i lørdags på Allerød bibliotek var arrangeret i samarbejde mellem Vestre Hus Børnenaturcenter, Danmarks Naturfredningsforening, Mastodonterne, Allerød Fuglegruppe, Den Grønne Guide og Allerød Bibliotek.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk