19. oktober 2019
Jesper Hammer stiller for første gang op til et folketingsvalg. Han tror på et godt valg for Nye Borgerlige og på chancen for, at han selv lander på Christiansborg. Foto: Niels Idskov
Jesper Hammer stiller for første gang op til et folketingsvalg. Han tror på et godt valg for Nye Borgerlige og på chancen for, at han selv lander på Christiansborg. Foto: Niels Idskov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hammer tror på 10 mandater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hammer tror på 10 mandater
Allerød - 18. maj 2019 kl. 06:55
Af Niels Idskov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En meningsmåling giver Nye Borgerlige op imod fem procent af stemmerne ved det kommende folketingsvalg, og dermed er det nye parti sikret en plads i den kommende parlamentsperiode.

- Og vi skal ikke meget over de seks procent af stemmerne for at nå op på 10 mandater. Det vil være flot, og så bliver Mette Thiesen valgt ind, og der er mulighed for endnu mandat i Nordsjælland. Vi kandidater er sideordnet opstillet, men det kunne godt blive mig, hvis vi får endnu et mandat, kommer det optimistisk fra Jesper Hammer. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Hans politiske rejse begyndte i 2008, da han sammen med John Jensen stiftede lokallisten Det Nye Allerød. Sammen sad de otte år i Allerød Byråd, det sidste års tid eller lidt mere repræsenterede de Nye Borgerlige, som de tilsluttede sig i januar 2016. For derpå at ryge ud af byrådet ved valget i 2017. Men det er fortid. For Jesper Hammer tæller kun fremtiden.

- Tidligere blev der om Dansk Folkeparti sagt, at de ikke var stuerene. I dag siger man om Nye Borgerlige, at vi er de lidt ikke-så-stuerene, men det vil ændre sig. Hvis du spørger folk på gaden, er der ikke så mange, der tilslutter sig vores synspunkter, men der går det noget bedre, hvis folk skal svare på et spørgeskema, siger Jesper Hammer.

Når han går på gaden med sit valgbudskab, er der groft sagt to muligheder.

- Den ene er, at folk stejler. Enkelte bruger ordet racisme og går forbi. Her er ingen dialog mulig. Men så er der dem, som man kan tage en snak og forklare synspunkterne. Så er der nogle, der lyser lidt op og forstår, hvad vi vil. Men generelt har jeg hverken som privatperson, eller når jeg står frem i offentligheden haft oplevelser af negativ karakter, fastslår han.

Jesper Hammer gik for 11 år siden ind i politik for at gøre en forskel i lokalområdet, og den lokale selvbestemmelse er da også et af de tre punkter, der står øverst på hans dagsorden.

- Der er de tre ufravigelige krav om asylstop, immigranters selvforsørgelse og udvisning efter første dom, og så er der de tre temaer, som jeg personligt er gået til valg på. Decentralisering er vigtig for mig. Borgerne skal selv bestemme i eget område. Hvis det betyder mindre kommuner, så er det den vej, vi skal gå. Lokalråd er en anden løsning. Lad borgerne selv bestemme, men selvfølgelig under ansvar. Lad nærdemokratiet blomstre, siger Jesper Hammer.

Læs resten af historien i lørdagens udgave af Frederiksborg Amts Avis.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede