29. februar 2020
Der bliver aktivitet ved mødebordene på Allerød Rådhus, når byrådets 21 medlemmeri begyndelsen af oktober går i gang med at forhandle budgettet for de kommende år på plads. Foto: Thomas Olsen
Der bliver aktivitet ved mødebordene på Allerød Rådhus, når byrådets 21 medlemmeri begyndelsen af oktober går i gang med at forhandle budgettet for de kommende år på plads. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hårde budgetforhandlinger venter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hårde budgetforhandlinger venter
Allerød - 19. september 2019 kl. 05:05
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det ligger fast, at der skal spares penge på de kommende års budgetter. I begyndelsen af oktober går forhandlingerne i gang.

arrow Læs også: Genoptræningscenter udskydes og varmtvandsbassin hænger i en tynd tråd

Tirsdag aften blev borgmesterens oplæg til budget sendt til andenbehandling den 5. november uden debat på byrådsmødet. Men den manglende debat på mødet er ikke ensbetydende med, at der ikke bliver debat om det endelige budget.

Allerød Kommune står nemlig overfor besparelser på omkring 0,8 procent af budgettet, og det bliver ikke nemt.

- Vi ved endnu ikke, præcis hvad vi skal finde i besparelser, fordi vi afventer konsekvenserne for de enkelte kommuner af den økonomiaftale, der er indgået mellem regeringen og Kommunernes Landsforening, siger borgmester Karsten Längerich (V).

- Hvis vi skal finde mere end de 0,8 procent, som vi går ud fra nu, bliver det selvfølgelig sværere. Og det er jo ubehagelige beslutninger, vi skal træffe.

Det er Konservatives gruppeformand Jørgen Johansen enig i.

- Der er lagt op til svære beslutninger i forhold til budgettet. Der skal spares minimum 0,8 procent, og det er da noget, man tænker lidt over, siger han. Foreløbig kan partierne tænke over det indtil søndag den 29. september, når der er indkaldt til budgetseminar. Derefter går de egentlige forhandlinger i gang i begyndelsen af oktober.

- Og så skal vi være færdige inden efterårsferien. Det giver halvanden uges tid til forhandlinger, siger Karsten Längerich.

arrow Borgmesterens budget: Flere penge til børn og ældre
28. august 2019 kl. 12:57 Opdateret: kl. 12:57