31. oktober 2020
Byrådet tog torsdag aften en orientering fra Forvaltningen, om at Pankas vil blive meddelt blandt andet byggetilladelse og miljøgodkendelse, til efterretning. Kun Konservatives Erik Lund stemte imod. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Byrådet tog torsdag aften en orientering fra Forvaltningen, om at Pankas vil blive meddelt blandt andet byggetilladelse og miljøgodkendelse, til efterretning. Kun Konservatives Erik Lund stemte imod. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grønt lys til byggeri af asfaltfabrik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grønt lys til byggeri af asfaltfabrik
Allerød - 01. marts 2019 kl. 03:17
Af Anne-Mette Rasmussen

Asfaltproducenten Pankas får blandt andet byggetilladelse, tilladelse til nedsivning af tagvand, tilladelse til terrænregulering og miljøgodkendelse. Det blev byrådet orienteret om af Forvaltningen på sit møde torsdag aften, og orienteringen blev taget til efterretning af 20 ud af byrådets 21 medlemmer. Kun Erik Lund (K) stemte imod.

arrow Læs også: Vandværker klager i fællesskab over Pankas-godkendelse

Dermed gik han imod sin gruppe og sin gruppeformand Jørgen Johansen, der gav sagen følgende ord med på vejen:

- Det handler jo om en masse følelser. Men for Konservative er der to ting, som er vigtige. Det ene er, at vi har tillid til det arbejde, der er lavet i sagen hele vejen igennem. Det andet er, at firmaerne i kommunen skal kunne tro på det, vi beslutter, sagde han.

Han fortalte også, at han mener, byrådets handlemuligheder er udtømte, når det handler om at sætte en stopper for Pankas' asfaltfabrik.

- For Konservative at se, var vores handlemuligheder helt tilbage til, da vi skulle træffe beslutning om, hvorvidt der skulle nedlægges et paragraf 14-forbud, sagde han og oplyste derefter, at Konservative tager orienteringen til efterretning.

Altså bortset fra Erik Lund, som valgte at stemme imod orienteringen.

Det gjorde han blandt andet fordi, han ikke vil give dispensationer, og fordi han mener, at partshøringen i sagen har været meget tynd.

Derudover mener han, at Allerød Kommune bør inddele området i forskellige zoner, der kan tildeles virksomhederne ud fra graden af deres miljømæssige påvirkning af omgivelserne.

- Så ville vi kunne sige, at Pankas ikke måtte ligge lige præcis der, hvor vi har grundvand nedenunder, men skulle ligge et andet sted i området, siger den tidligere borgmester.

Han har forhørt sig hos Erhvervsministeriet, som har bekræftet, at det er en mulighed, kommunen kan gøre brug af.

På byrådsmødet argumenterede han for, at det er en politisk beslutning, om man skal acceptere en asfaltfabrik i en kommune.

- Det kom som en tyv om natten, at der pludselig kunne komme et asfaltværk i Farremosen. Men stadig må man sige, at det er vi politikere, der træffer beslutningerne, hvis vi vil. Hvis der var flertal i dag for at undlade at tage orienteringen til efterretning, så ville den blive stemt ned. Men vi har overgivet magten til forvaltningen, sagde han.

Borgmester Karsten Längerich (V) gav for så vidt Erik Lund ret i, at det er politikerne, der træffer beslutningerne.

- Byrådet er højeste myndighed i kommunen, så vi kan træffe de beslutninger, vi vil. Men min personlige holdning er, at det kan vi ikke tillade os i denne sag, når alle eksperter har sagt ok for et asfaltværk i Farremosen, sagde han.

Jørgen Johansen sluttede af med at opfordre utilfredse borgere til at klage.

- Det kan godt være, at vi alle er naive, og Erik Lund er den eneste, som ikke er det. Men så regner jeg med, at klagenævn eller andre instanser vil rette op på det. Så hvis der sidder nogle skeptikere derude, kan jeg kun opfordre jer til at klage, sagde han.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag.

arrow Borgmester: - Jeg ikke overrasket
23. marts 2019 kl. 04:47 Opdateret: kl. 16:12
arrow Debat: Der er ingen ugler i Farremosen
22. marts 2019 kl. 16:31 Opdateret: kl. 16:31
arrow Minister afviser at stoppe asfaltbyggeri
22. marts 2019 kl. 09:44 Opdateret: kl. 12:57
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?