23. januar 2021
I Allerød er der glæde over, at vaccinationerne nu bliver rullet ud. Torsdag den 7. januar var det beboerne på kommunens plejecentre samt ansatte, der blev vaccineret. Foto: Jens Wollesen
I Allerød er der glæde over, at vaccinationerne nu bliver rullet ud. Torsdag den 7. januar var det beboerne på kommunens plejecentre samt ansatte, der blev vaccineret. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Glæde over at vaccinering er i gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Glæde over at vaccinering er i gang
Allerød - 12. januar 2021 kl. 13:12
Af Anne-Mette Rasmussen

Det blev betragtet som en festdag, da de første medarbejdere og beboere på kommunens plejecentre den 7. januar blev vaccineret imod covid-19.

I alt blev 171 beboere og 90 ansatte vaccineret, og det glæder borgemster Karsten Längerich (V) sig over.

- Vi begynder nu for alvor at kunne skimte lyset for enden af tunnelen. Jeg er så glad for, at vaccineringen gik godt på vores plejecentre, og at så mange tog imod tilbuddet om at blive vaccineret. Sundhedsstyrelsen opfordrer til, at vi bliver vaccineret, og den opfordring vil jeg gerne give videre, siger han.

Ud fra den viden man har nu, forventer Sundhedsstyrelsen, at alle personer, der er i særlig risiko samt personale i sundheds- og plejesektoren samt samfundskritiske funktioner, vil være blevet tilbudt vaccination inden april måned.

Herefter forventes det, at vaccinen kan tilbydes til den øvrige del af befolkningen i slutningen af foråret eller begyndelsen af sommeren.

Det næste led i vaccineplanen er at få vaccineret hjemmeboende borgere over 65 år, som modtager både personlig pleje og praktisk hjælp. Disse borgere vil modtage information i deres e-Boks om, hvor og hvornår de skal vaccineres. Det kan blandt andet være i det vaccinationscenter, der er oprettet i Hillerød på adressen Østergade 8.

Allerød Kommune har hen over jul og nytår ligget højt i antallet af smittetilfælde, men tallet er på vej ned nu. Den 4. januar var 116 Allerødborgere smittet med covid-19, men mandag den 11. januar var tallet faldet til 48. Dermed ser det ud til, at det går den rigtige vej igen.

I den forbindelse har Karsten Längerich en opfordring til kommunens borgere.

- Smittesituationen er alvorlig. Smitten har fået fat i den ældre del af befolkningen, og vi er allesammen forpligtet til fortsat at følge myndighedernes anbefalinger og retningslinjer. At vaccinen nu er kommet må ikke betyde, at vi slækker på krav og retningslinjer. Selv om vi er trætte af coronarestriktioner, så er de nødvendige for, at vi i 2021 vinder kampen mod covid-19, siger han.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?