12. december 2019
Med dispensationen håber Miki Dam Larsen (S) at naboerne føler sig imødekommet i spørgsmålet om fitnesscenterets dominerende ventilationsanlæg på taget af bygningen.
Med dispensationen håber Miki Dam Larsen (S) at naboerne føler sig imødekommet i spørgsmålet om fitnesscenterets dominerende ventilationsanlæg på taget af bygningen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Generende ventilation må gemmes væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Generende ventilation må gemmes væk
Allerød - 05. oktober 2019 kl. 06:36
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Naboer til det eksklusive fitnesscenter The Club Fitness på MD Madsensvej kan se frem til, at fitnesscenterets ventilationsanlæg bliver skjult bag en inddækning.

Anlægget, som består af store skinnende rør, ærgrer naboerne, og har givet anledning til en strid mellem fitnesscenteret og naboerne, som har klaget over anlægget til kommunen.

The Club har derfor søgt om tilladelse til at gemme anlægget væk bag facader af matte sorte stålplader og et tag dækket af tagpap, så ventilationsanlægget kommer til at fremstå som en del af bygningen.

Teknik-, Erhvervs, Plan- og Miljøudvalget (TEPMU) gav på et ekstraordinært møde i denne uge tilladelse til at dispensere fra lokalplanen, så inddækningen bliver mulig.

Med den ekstra inddækning fylder bygningen mere ud mod facaden, og det kræver en dispensation, som politikerne altså var klar til at give.

- Vi imødekommer naboerne. The Club kunne lade anlægget ligge som det gør i dag, men de vil gerne komme naboerne i møde og lave denne inddækning, siger Miki Dam Larsen (S), formand for udvalget.

- Naboerne havde foretrukket, at The Club skulle bygge ventilationen ind i selve bygningen. Men uanset alt god vilje, kan vi ikke pålægge The Club at gøre det, for lokalplanen giver dem ret til at etablere flere etager. Så man kan ikke forhindre dem i at vælge at placere deres ventilation oven på bygningen, siger Miki Dam Larsen, som erkender, at det er en mudret og indviklet sag.

- Vores svære opgave har været at finde et kompromis, der imødekommer naboerne, og vi har valgt denne løsning, fordi vi synes, at det imødekommer dem mest muligt, siger han.

Sagen blev ekstra mudret over, at The Club opførte ventilationsanlægget uden at bede om en byggetilladelse.

- Det ser vi mange gange sker, og det er voldsomt frustrerende. Men det betyder ikke, at man skal stoppe byggeriet eller rive det ned, når man opdager at det er udført uden byggetilladelse, siger Miki Dam Larsen og fortsætter:

- Man undersøger om det overholder lokalplanen, og vurderer man, at byggeriet er lovligt, er der ingen straf. The Club har bygget inden de fik byggetilladelse, og det indebærer en risiko for dem. Men deres byggeri var helt inden for gældende lov og rammer. Højdemæssigt svarer det anlæg, de har bygget, end ikke til den maksimale byggehøjde, de har ret til, siger han.