1. juni 2020
Karsten Längerich, borgmester i Allerød, oplyser, at Allerøds genbrugsplads åbner på tirsdag den 31. marts.
Karsten Längerich, borgmester i Allerød, oplyser, at Allerøds genbrugsplads åbner på tirsdag den 31. marts.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Genbrugsstation åbner tirsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Genbrugsstation åbner tirsdag
Allerød - 28. marts 2020 kl. 21:32
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Allerød genbrugsplads åbner for private på tirsdag. Det oplyser borgmester Karsten Längerich (V) i en pressemeddelelse søndag.

"Vi har i bestyrelsen for Norfors besluttet at åbne Allerød genbrugsplads på tirsdag for private, med udgangspunkt i at Kommunernes Landsforening (KL) og Styrelsen for Patientsikkerhed vurderer at det vil være sundhedsmæssigt forsvarligt", skriver Karsten Längerich.

KL har tidligere meldt ud, at affaldsindsamling, affaldsenergianlæg og deponier var kritiske opgaver på affaldsområdet. Det har hidtil været hovedreglen, at der ikke var adgang for private til genbrugspladserne. Da perioden nu er forlænget, og der opstår udfordringer med affald, der ophobes yderligere i samfundet, ændrer KL anbefalingen.

Nu har Styrelsen for Patientsikkerhed vurderet situationen, og deres vurdering er, at det vil være sundhedsmæssigt forsvarligt at genåbne genbrugspladser for private, hvis det sikres, at de borgere, der kommer på genbrugspladsen, holder afstand til hinanden og til personalet, således at det undgås, at der opstår situationer, hvor borgerne kommer i tæt kontakt.

"Dette kunne f.eks. gøres ved at regulere antallet af samtidige borgere på en given genbrugsplads i forhold til pladsens areal og indretning.Styrelsen anbefaler, at man på genbrugspladserne sikrer hyppig rengøring af fælles kontaktpunker således, at man minimerer risikoen for indirekte smitte via disse. Styrelsen for Patientsikkerhed anbefaler, at brugerne ved tydelig skiltning på pladserne opfordres til at holde afstand til andre på pladsen samt udføre håndhygiejne, når de har forladt pladsen. KL anbefaler på den baggrund, at genbrugspladserne åbner fuldt ud og med fuld bemanding fra tirsdag den 31. marts 2020. For at dette kan foregå forsvarligt henset til smittefare for borgere og medarbejdere, bør kommunerne indføre adgangsbegrænsning og det bør overvejes, om der kan være en kommunal myndighedsperson med erfaring med miljøtilsyn til stede på pladserne", skriver borgmesteren.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?