9. maj 2021
I flere uger har der set sådan ud ved genbrugspladsen på Nordkranvej. Men fra i dag er der atter åbent til normale åbningstider. Borgerne opfordres dog til kun at komme, hvis det er absolut nødvendigt. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

I flere uger har der set sådan ud ved genbrugspladsen på Nordkranvej. Men fra i dag er der atter åbent til normale åbningstider. Borgerne opfordres dog til kun at komme, hvis det er absolut nødvendigt. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Genbrugsplads lukker kun 15 ind ad gangen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Genbrugsplads lukker kun 15 ind ad gangen
Allerød - 31. marts 2020 kl. 06:57
Af Anne-Mette Rasmussen

Maks 15 ind ad gangen og større afstand mellem besøgende og ansatte. Det bliver med en anderledes stram adgangsregulering, når genbrugspladsen på Nordkranvej i Lynge åbner igen i dag.

- Det glæder mig, at genbrugspladserne nu igen åbnes for alle. Det har været en udfordring for mange, at vi ikke har kunne komme af med vores haveaffald og andet til genbrugspladsen. Vi skal dog stadig tage vores forholdsregler og passe på hinanden. I praksis betyder det for eksempel, at der ikke lukkes så mange ind ad gangen. Derfor må vi forvente kø og ventetid til genbrugspladsen, siger Miki Dam Larsen (S), der er formand for Teknik-, Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget.

Samtidig anbefaler Norfors, der driver genbrugspladsen, at man kun kører af sted, hvis det absolut ikke kan vente. For jo færre mennesker, der er på genbrugspladsen, desto mindre er risikoen for smittespredning.

- Vi glæder os over, at Norfors igen må tage imod borgerne og deres affald. Vi har godt bemærket, at vi har været savnet. Vi vil dog gerne gøre opmærksom på, at der må forventes et stort pres på genbrugspladserne i de første dage. Med risiko for lange bilkøer. Vi opfordrer til at vente så lang tid som muligt med at køre på genbrugspladsen, og, når man er der, at bruge så lidt tid på pladsen som muligt, så andre kan komme til. Det er stadigvæk vigtigt, at alle besøgende på genbrugspladserne husker at passe godt på hinanden og vores medarbejdere, siger Peter Storm fra Norfors.

Det er en ændring i anbefalingerne fra Kommunernes Landsforening, der har gjort det muligt nu at genåbne genbrugspladserne. De nye anbefalinger sker på baggrund af en ny vurdering fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Norfors har indført følgende sikkerhedsforanstaltninger i forbindelse med genåbningen af pladserne:

Personalet holder større afstand. Der lukkes kun 15 biler ind ad gangen. Besøgende opfordres til kun at køre på genbrugspladsen, hvis der er et uopsætteligt behov - og til at vente, hvis det er muligt.

De opfordres desuden til at komme alene og at medbringe sprit og handsker.

Spildopmagernes genbrugsbutik er stadig lukket, også for indlevering på genbrugspladsen. Og kommunens egen afhentning af storskrald rundt omkring i kommunen er også stadig lukket ned.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?