22. oktober 2021
Der var fuldt hus, da FIA i anledning af Allerød Folkemøde havde indbudt til samvær med nogle af de nye borgere i kommunen. Pressefoto
Der var fuldt hus, da FIA i anledning af Allerød Folkemøde havde indbudt til samvær med nogle af de nye borgere i kommunen. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fuldt hus til folkemøde med nye borgere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fuldt hus til folkemøde med nye borgere
Allerød - 18. september 2021 kl. 13:50

Der var fuldt hus, da FIA fredag aften i sidste uge i forbindelse med Allerød Folkemøde havde indbudt til samvær med nogle af de nye borgere i Allerød Kommune med det formål at få sat ansigt på nogle nye borgere, få etableret nye kontakter og få et indtryk af en anden kultur. Der var sendt indbydelse til tre lokalpolitikere (Karsten Längerich (V), Jørgen Johansen (K) og Jesper Holdflod (A), som alle deltog i samværet. Derudover deltog to familier fra Eritrea og én familie fra Syrien, som havde forberedt aftenens middag.

Poul Skallerup, formand for FIA, bød velkommen og medlemmer fra bestyrelsen fortalte om FIA's aktiviteter, og hvordan aften skulle forløbe.

Livlig snak
Ved de tre borde var der under spisningen livlig samtale blandt andet om kulturforskelle, oplevelser ved at flytte til Danmark og udfordringer med det danske sprog. Under snakken kom det også frem, at alle nydanskere både mænd og kvinder har fast arbejde, og at børnene, der taler flydende dansk, er i gang med skolen. Middagen blev afsluttet med eritreansk kaffe, hvor friske kaffebønner først ristes, så males og til sidst tilberedes i en speciel lerkande.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?