30. oktober 2020
Alle medlemmerne kan udstille ved foreningens udstillinger.
gallery icon

Se billedserie

Alle medlemmerne kan udstille ved foreningens udstillinger.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fritidskunstnerne, der blev til forening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fritidskunstnerne, der blev til forening
Opdateret 20. september 2020 kl. 15:09
Allerød - 20. september 2020 kl. 15:07
Af Anne-Mette Rasmussen

Til at begynde med var de fire. Nu er de 82. Kunstnersammenslutningen Farvegladerne har været igennem en forunderlig udvikling, siden den blev dannet i 2000. Formand Jette Bøving kom til kort efter begyndelsen.

- Det hele begyndte i år 2000, fordi der var fire kunstnere, som gerne ville udstille i de flotte lokaler på Kirkehavegaard. De fik at vide af kommunen, at det kunne de ikke gøre gratis, med mindre de havde en forening. Og så lavede de en forening og kom i gang. Jeg så deres udstilling og tænkte, at det ville jeg også gerne være med i, fortæller Jette Bøving.

Hun kom hurtigt med i bestyrelsen også, og siden 2006 har Farvegladerne holdt udstillinger på Kirkehavegaard fire gange om året. Foreningen fik sit navn, fordi den oprindeligt også var for medlemmer, der var glade for sang og musik, og i begyndelsen blev der lavet kabareter og underholdt med sang og musik a la Visens Venner. Men den gren døde ud.

Til gengæld var der flere og flere, som blev interesseret i at komme og se kunst-udstillingerne. Og i at udstille. I 2006 havde Farvegladerne 22 medlemmer, og i dag har den 82.

- Det er imponerende, og det er meget spændende, at vi er så mange medlemmer. Vores udstillinger er blevet stærkt forfinet og professionelle efterhånden, fortæller Jette Bøving, der efter 14 år som formand stopper i forbindelse med den kommende generalforsamling.

- Så det er spændende at se, om der er nogle ildsjæle, der står klar til at tage over, siger hun.

Se fotograf Kenn Thomsens fotos fra udstillingen i billedserien øverst i artiklen.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?