4. juni 2020
Forestillingen har to lag. Ét der foregår i 1789 hos Marie Antoinette på Versailles, og et nutidigt, hvor man følger en familie, der på forskellige måder påvirkes af De Gule Veste. Foto: Allan Nørregaard
Forestillingen har to lag. Ét der foregår i 1789 hos Marie Antoinette på Versailles, og et nutidigt, hvor man følger en familie, der på forskellige måder påvirkes af De Gule Veste. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fransk familiedrama på de skrå brædder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fransk familiedrama på de skrå brædder
Allerød - 21. januar 2020 kl. 13:49
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I Mungo Parks forestilling De hovedløse, som handler om De Gule Veste i Frankrig, fortælles den nutidige del af historien igennem en familie.

arrow Læs også: - Vi bør have overskud til at kigge ud over os selv

De fire er repræsentanter for en masse forskellige typer af mennesker, der alle er en del af protest-bevægelsen.

Der er faren, familiens overhoved, som kæmper kampen bag computeren, fordi han ikke tør gå på gaden til demonstrationerne. Der er en datter, som repræsenterer den del af De Gule Veste, der tror på, at det skal blive en politisk bevægelse.

Bernard, som faren hedder, har også en søn. Han er repræsentant for de vrede og magtesløse, der ikke har ordet i deres magt. De drømmer om at vælte systemet og lave et helt nyt.

Den sidste søn i familien repræsenterer politiets synspunkter. Den franske politistyrke er presset blandt andet på grund af overarbejde. Både i forbindelse med terror-aktioner og De Gule Vestes ugentlige demonstrationer om lørdagen. Presset har blandt andet ført til bemærkelsesværdigt mange selvmord blandt politibetjente.

Forestillingens handling udspiller sig henover et år, hvor man følger, hvordan den politiske situation påvirker familien. Og familiemedlemmernes forskellige synspunkter bliver selvfølgelig et problem, som tingene skrider frem.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?