21. januar 2019
Kasper Ljung Pedersen i musikværelset i privaten, hvor han laver vokalkompositioner, når tiden tillader det. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Kasper Ljung Pedersen i musikværelset i privaten, hvor han laver vokalkompositioner, når tiden tillader det. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fra brokkehoved til beslutningstager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra brokkehoved til beslutningstager
Opdateret 07. februar 2018 kl. 10:48
Allerød - 07. februar 2018 kl. 05:21
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kasper Ljung Pedersen taler meget. Og dialekten afslører hurtigt, at han ikke er indfødt Allerødborger. Han kommer fra Aarhus, men flyttede til Sjælland, da han skulle læse på Københavns Universitet.

arrow Læs også: En ildsjæl tjekker ind i byrådet

I studiemiljøet mødte han sin kone, Tine, der er fra Allerød, og i 2009 flyttede de til byen. Den politiske interesse har Kasper Ljung Pedersen haft i mange år, og for et par år siden meldte han sig ind i Socialdemokraterne i Allerød for at gøre en aktiv indsats.

- Jeg er nok den gode gammeldags kværulant, der har haft en mening om alt og rimelig omkostningsfrit har kunnet udtale mig om alt. Jeg har mere været provokatør indtil nu. Men jeg er kæmpe fan af den socialdemokratiske grundtanke om, at vi skal huske at værne og kære os om hinanden uanset status og kultur, siger han.

Efter indmeldelsen gik han med til nogle intromøder og begyndte også at komme til partiets interne Økonomiudvalgs-møder. Mest for at være lyttende men også for at give sit besyv med.

- Jeg havde tænkt over, at jeg gerne ville være kandidat på et tidspunkt. Så jeg stillede op og kastede en masse engagement ind i valgkampen. Det var hårdt og sjovt på samme tid, siger han og husker ikke mindst valgdagen som et begivenhedsrigt døgn.

Først som valgtilforordnet hele dagen på Lillerød Skole og efter lukketid på valgstederne som en del af det efterfølgende drama på rådhuset.

- Jeg havde overhovedet ikke regnet med at komme ind, og da vi sad på rådhuset, tænkte jeg på, om det mon blev Vibeke (Højbjerg, red.) eller Nikolaj (Abildskov Pallisborg, red.), der skulle være vores femte byrådsmedlem. Og så kom Nikolaj på et tidspunkt hen og klappede mig på skulderen og sagde: »du kom sgu ind«. Det havde jeg overhovedet ikke regnet med. Intentionen var, at det først var om fire år, jeg skulle vælges, Kasper Ljung Pedersen.

Og tanken om at han rent faktisk selv kunne blive valgt, havde først slået ham på selve valgdagen.

- Det sjove ved valgkampen var, at det var en fælles kamp for at få så mange byrådsmedlemmer som muligt til Socialdemokratiet, og man håber bare, at det går så godt som muligt for partiet. Mens vi gik og talte stemmer op, kom Lars Bacher fra Konservative hen og sagde til mig, at jeg havde fået 14 stemmer, og da var det pludselig, det gik op for mig, at det også handlede om mig. Da gik det fra at være noget fælles til at blive noget meget personligt, og det skulle jeg lige sluge, siger han.

Læs hele portrættet af Kasper Ljung Pedersen i Frederiksborg Amts Avis onsdag.

arrow Axel er spurtet ind i byrådet
01. februar 2018 kl. 05:26 Opdateret: kl. 15:10
arrow Dobbelt op på SF-styrke i byrådet
24. januar 2018 kl. 05:20 Opdateret: kl. 21:34
arrow Strøg i byrådet med næstflest Venstre-stemmer
20. januar 2018 kl. 06:16 Opdateret: kl. 21:57

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk