24. maj 2019
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forslag: Lad os overtage Fru Lunds Villa

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forslag: Lad os overtage Fru Lunds Villa
Opdateret 04. november 2018 kl. 15:24
Allerød - 04. november 2018 kl. 12:50
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Anne-Mette Rasmussen
I et åbent brev til alle byrådets medlemmer foreslår Nikolaj Lubanski i et forsøg på at redde Fru Lunds Villa at overtage driften af bygningen, der er vurderet bevaringsværdig af både Museum Nordsjælland og Lokalhistorisk Arkiv i Allerød.

arrow Læs også: Opråb fra Musikskolen: Vi ønsker ikke et haveanlæg

Nikolaj Lubanski er tidligere formand for Foreningen Flyglet og fundraiser i forbindelse med udbygningen af musikskolen, og i sin henvendelse til byrådsmedlemmerne skriver han blandt andet:

»Kære byråd, jeg skriver til jer for at tilbyde at overtage driften af Fru Lunds villa og derved spare kommunekassen for næsten to millioner kroner af vores allesammens skattekroner. Hvis I vil spare penge og gøre noget godt for børn og ældre, så giv os to år til at få rejst midlerne til at overtage villaen.

Alternativt kan vi også overtage den nu med fulde forpligtelser til vedligehold og drift, så har vi allesammen sparet penge og besvær.«

I henvendelsen angiver han, at 20 af byrådets 21 medlemmer med det nyligt indgåede budgetforlig på et fejlagtigt grundlag har besluttet sig for at rive Fru Lunds villa ned.

»En beslutning, som går imod selve overskriften på budgetforliget, da det hverken er til gavn for børn eller ældre. Tværtimod går det netop ud over de to grupper, børn og ældre, som er hovedbrugerne af musikskolen og Fru Lunds Villa«, skriver han.

Beslutningen er blevet præsenteret som et tiltag, der skal spare kommunen for penge, men det er langt fra vikeligheden angiver Nikolaj Lubanski, der tværtimod mener, at det både på den korte og den lange bane vil koste kommunekassen dyrt at gennemføre beslutningen.

»Ifølge forvaltningens egne tal vil det koste en halv million kroner at rive villaen ned. Derudover skal der så bruges 750.000 kroner på at etablere parkeringspladser og parkanlæg. Dernæst skal der indrettes nye billedskole-lokaler, hvilket også forventes at koste en halv million kroner. Samlet en udgift på 1,75 millioner kroner«, skriver Nikolaj Lubanski og fortsætter:

»Dertil kommer den løbende drift af de nye faciliteter. I dag koster det i omegnen af 15.000 kroner at drive Fru Lunds villa. Og altså ikke de 80.000 kroner, som forvaltningen først skriver, eller de pludselig 200-250.000 kroner, som det er blevet til, efter beslutningen er truffet. De nye faciliteter vil jo ligge i de eksisterende musiklokaler, hvorved der ikke kan være musikskoleelever samtidigt. Det vil betyde, at færre børn og unge på venteliste kan komme til undervisning, hvilket vil betyde et fald i indtæger for musikskolen«.

arrow Fra Fru Lunds Villa til musikhave
10. november 2018 kl. 05:43 Opdateret: kl. 19:19
arrow Politikere står fast: Fru Lunds Villa skal rives ned
05. november 2018 kl. 16:08 Opdateret: kl. 16:08

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede