22. september 2021
Naturområdet ved den gamle Lynge Grusgrav er et yndet sted at tilbringe fritiden for mange borgere. Nu gør nye skilte opmærksom på en række ting, der er forbudt i området. Blandt andet badning og kørsel på mountainbike.  Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Naturområdet ved den gamle Lynge Grusgrav er et yndet sted at tilbringe fritiden for mange borgere. Nu gør nye skilte opmærksom på en række ting, der er forbudt i området. Blandt andet badning og kørsel på mountainbike. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forbudsskilte i naturområde skyldes skrald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forbudsskilte i naturområde skyldes skrald
Opdateret 19. juli 2018 kl. 10:14
Allerød - 19. juli 2018 kl. 04:08
Af Anne-Mette Rasmussen

Brugerne af naturområdet ved Lynge Grusgrav efterlader affald på området, og det er derfor, ejeren nu har valgt at sætte skilte op, som tydeligt markerer, hvad man må, og hvad man ikke må på området.

arrow Læs også: Brugere: Skiltning er en magtdemonstration

- Vi har erfaret, at folk har haft svært ved at rydde op efter sig, når de har brugt området. Folk efterlader affald, så hovedårsagen til skiltene er manglende oprydning. Vi har slet ikke noget imod, at folk bruger området, de skal bare opføre sig ordentligt, eller som de ville opføre sig i egen have, siger Hans Henrik Klovborg.

Han er direktør i City Property Holding A/S, der styrer de juridiske enheder efter Michael Henriksens dødsbo. Herunder Rasmussen Events, som ejer Lynge Grusgrav.

Men der er ikke noget nyt i forbuddene, understreger direktøren. De er blot blevet tydeliggjort.

- Der er ikke noget nyt i, hvad man må og ikke må. Forbuddene har jo været gældende hele tiden, og nu skilter vi bare tydeligt med det, der altid har været gældende, siger Hans Henrik Klovborg og fortsætter:

- Det er relativt simpelt. Overordnet er det jo udlagt til fritids- og naturområde, så der skal være offentlig adgang, og det er der også. Så er det bare sådan, at vi som ejere ikke er interesseret i, at man bruger det til hvad som helst.

Rasmus Keis Neerbek fra Enhedslisten har foreslået, at Allerød Kommune overtager området, og det vil Rasmussen Events meget gerne indgå i en dialog omkring.

- Vi er absolut åbne overfor, at kommunen kunne overtage området. Vores dør er altid åben, bare diskussionen foregår på et fornuftigt grundlag. Området var i 2015 til salg i forbindelse med afviklingen af dødsboet efter Michael Henriksen, men i den forbindelse ønskede Allerød Kommune ikke at overtage det, siger direktøren.

På spørgsmålet om, hvordan ejerne vil håndhæve forbuddene, svarer Hans Henrik Klovborg:

- Vi er jo ikke politiet, så vi kan kun henstille pænt til at overholder dem og eventuelt smide folk ud fra området. Men det er slet ikke der, vi skal hen. Skiltene er bare for at præcisere, at det er et privat område.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis torsdag.

arrow Kommune undersøger om skilteskov er lovlig
12. juli 2018 kl. 09:14 Opdateret: kl. 09:51
arrow Badning forbudt i grusgrav
06. juli 2018 kl. 12:26 Opdateret: kl. 12:26
Synes du, at kommunen er der for dig?