27. oktober 2020
De syriske kvinder har gået til Mindspring-træning i Integrationshuset. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

De syriske kvinder har gået til Mindspring-træning i Integrationshuset. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flygtningekvinder får ballast til den nye tilværelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flygtningekvinder får ballast til den nye tilværelse
Allerød - 20. juli 2017 kl. 11:36

Af Anne-Mette Rasmussen
I løbet af foråret har en gruppe flygtningekvinder fulgt et forløb i Integrationshuset i Allerød med fokus på at hjælpe dem i gang med den nye tilværelse i Danmark. Forløbet er blandt andet udviklet af Dansk Flygtningehjælp og hedder Mindspring, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Undervejs i forløbet mødes kvinderne i Integrationshuset med en Mindspring-træner samt en medarbejder fra Integrationshuset. De diskuterer blandt andet de problemer, flygtninge kan opleve i deres hverdag. Det kan være børneopdragelse, stress, identitet og traumer samt de udfordringer, flugten fra deres hjemland fører med sig.

Forløbet styrker igennem debatterne kvindernes handle-evne, og det giver ny viden samt bevidsthed, der kan danne grundlag for et socialt netværk i det nye land.

Forløbet har sat tankerne i gang hos de syriske kvinder og har styrket deres psyke.

- Man er begyndt at se, at man har lavet fejl i opdragelsen og er begyndt at ændre det. Det er ligegyldigt, hvor gammel man er, så lærer man altid noget nyt. Der er altid meget at lære, siger Kasr Meho, og Roshin Kadro supplerer:

- Psykisk har vi det meget bedre. Vi kan tale og udtrykke os selv. Jeg kan rigtig godt lide det. Man begynder at tænke over, de ting man gør.

En tredje kvinde fortæller, at forløbet har lært hende om andre kulturer og deres måde at leve på.

Mindspring-forløbene er gruppeforløb med en frivillig træner fra Syrien. Hun har samme baggrund og samme sprog som kvinderne. Og gennem sine egne erfaringer som flygtning genkender og forstår hun mange af de situationer og problemer, som deltagerne står med. Den fælles baggrund gør deltagerne trygge.

Erfaringen i Allerød er, at forløbet har givet kvinderne en ny måde at anskue deres problemer på, og ny viden til at håndtere dem. Det kan være første skridt på vejen til en bedre tilværelse i Danmark. Udover træneren deltager en fagperson fra Integrationshuset i forløbet og bidrager med fakta om lokale forhold og regler.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?