18. januar 2021
Generelt føler folk sig trygge i trafikken i Allerød, viser undersøgelse, som er lavet i forbindelse med Allerøds kommende ny trafik- og mobilitetspolitik.
Generelt føler folk sig trygge i trafikken i Allerød, viser undersøgelse, som er lavet i forbindelse med Allerøds kommende ny trafik- og mobilitetspolitik.
Foto: Arkiv
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flertal føler sig trygge i trafikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flertal føler sig trygge i trafikken

Næsten 1000 borgere har svaret på spørgeskema om trafikforhold og mobilitet i kommunen.

Allerød - 29. juli 2020 kl. 07:31
Af Anne Mette Rasmussen

Borgerne i Allerød generelt trygge ved at færdes i trafikken. Det er en af de konklusioner kommunen kan drage af en spørgeskemaundersøgelse om trafikforholdene i kommunen, som tæt på 1000 borgere har deltaget i.

Om undersøgelsen siger Miki Dam Larsen (S), der er formand for Teknik-, Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget:

- Noget af det, der er blevet spurgt til i undersøgelsen er, hvordan borgerne oplever trafikken i Allerød. Generelt er flertallet af borgerne i undersøgelsen trygge ved at færdes i trafikken i Allerød Kommune, og blandt seks temaer bliver »trafiksikkerhed og tryghed« vægtet markant højere end de øvrige. Herefter kommer »fremkommelighed«, »grøn mobilitet«, »byrum«, »kollektiv trafik« og »støj«.

Udvalgsformanden mener, at borgernes oplevelser og prioriteringer giver kommunen og politikerne et bedre grundlag at prioritere tiltag og løfte kvaliteten ud fra.

Bus og cykler

Undersøgelsen viser også, at der generelt er tilfredshed med busbetjeningen i kommunen. 83 procent vurderer, at busbetjeningen er middel eller over middel. Samtidig indikerer svarene, at det er muligt at flytte flere over i kollektiv trafik og på cykel.

Det kræver dog, at forbindelserne bliver hurtigere, direkte og til konkurrencedygtige priser, svarer deltagerne. For at få flere til at cykle skal der laves endnu flere cykelstier, og belægningen på stierne skal være god.

Det er også vigtigt, at der er gode muligheder for at parkere sin cykel. Det spiller en rolle både i forhold til cykling og til den kollektiv trafik.

Endelig viser besvarelserne, at der er et potentiale for flere el-biler i byen. Men især prisen og de offentligt tilgængelige ladestandere skal forbedres, lyder borgernes kritik.

Baggrunden for spørgeskemaundersøgelsen er en kommende ny trafik- og mobilitetspolitik. Spørgeskemaet indgår i arbejdet med den samt den tilhørende trafikhandlingsplan, som forventes at blive sendt i offentlig høring efter sommerferien.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?