15. december 2019
Josefine Berthelsen og William Werner sikrede Allerød Karate Dojo de første VM-medaljer. Foto: AKD
gallery icon

Se billedserie

Josefine Berthelsen og William Werner sikrede Allerød Karate Dojo de første VM-medaljer. Foto: AKD
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere medaljer hentet ved karate-VM

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere medaljer hentet ved karate-VM
Allerød - 22. juli 2019 kl. 16:09
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ved VM i shotokan karate i Tjekkiet er det lykkedes kæmpere fra Allerød Karate Dojo at sikre Danmark to verdensmesterskaber.

arrow Læs også: Allerød har fået ny verdensmester

Fredag vandt 16-årige William Holming Werner guld i kata for juniorer. Han sikrede Danmark - og Allerød Karate Dojo - guldet foran Grækenland og Italien. Wiiliam Holming Werners præsentation var især flot, fordi han ved VM var røget i den skarpeste pulje med alle favoritterne. Som han altså slog.

Søndag var det så en af klubbens mere erfarne kæmper, Mads Kold, som vandt VM-guld i hold-kumite for masters. Hold-kumite er en disciplin, hvor et hold kæmper mod hinanden en ad gangen. I finalen besejrede det danske hold Ukraine.

Tidligere på søndagen sikrede Mads Kold sig også sin anden VM-medalje, da han sammen med Allerød-kollegerne Thomas Jersbil og Thanh Le fik sølv i hold-kata. Det skete efter en nervepirrende finale, som skulle afgøres i en omkamp. Her vandt Italien med 0,1 point.

I alt fik Allerød Karate Dojo fem medaljer med hjem fra VM i Tjekkiet. Det blev også til to gange bronze. Josefine Wielje Wimmer blev nummer tre i finalen i kata for junior-piger. Det var hendes første sæson i junior-rækken, så hun kæmpede sig til bronze blandt modstandere, der både var ældre og mere erfarne end hende.

Harald Mørch fik bronze i kumite for seniorer. Han kvalificerede sig dermed også til den åbne finale, Grand Champion, men blev skadet i sin opvarmning og måtte udgå.