15. december 2017
Ni kvinder og en mand er klar til deres to-årige IGU-forløb.
Ni kvinder og en mand er klar til deres to-årige IGU-forløb.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere i integrationsuddannelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere i integrationsuddannelse
Allerød - 20. september 2017 kl. 06:14
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Som en del af Allerød Kommunes beskæftigelsesindsats for integrationsborgere er der oprettet 10 nye pladser på integrationsuddannelse. De 10 pladser er blevet besat af ni kvinder og en mand, der for nylig mødtes på Skovvang Plejecenter og blev informeret om deres IGU-forløb, der varer to år.

- Som borgmester glæder det mig, at byrådets beslutning om at prioritere integration giver resultater. Byrådet understøtter på den måde en positiv udvikling. Både for borgerne selv, men også for kommunen som helhed. For det er vigtigt, at alle bakker op om integration på arbejdsmarkedet. Vi oplever en meget positiv indstilling både hos kommunens egne virksomheder og hos private virksomheder til tage imod flygtninge. Hvad enten det er i form af IGU-forløb eller virksomhedspraktikker, siger Jørgen Johansen i forbindelse med opstarten af de 10 nye pladser.

Det IGU-forløb, de 10 borgere skal igennem, varer som sagt i to år. Og på Skovvang Plejecenter ser den daglige leder, Kirsten Valentinsen, det som en berigelse - for alle parter.

- Med det her projekt får vores medarbejdere mulighed for at vise vores nye medborgere, hvad det betyder at arbejde og være en del af en dansk arbejdsplads. På samme måde kan vi blive beriget med et indblik i andre kulturelle forståelser af at være en del af et fællesskab. Jeg mærker allerede, at mange af vores nye ansatte har et stærkt omsorgsgen. Og det er jo en vigtig kompetence, når man arbejder på plejeområdet, siger hun.

Allerød Kommune har en branchekonsulent, som kan fortælle mere om mulighederne, hvis man som virksomhed er interesseret i at få en borger i et IGU-forløb. Hun kan kontaktes på telefon 4812 6476.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk