9. august 2020
Der er brugt meget asfalt til parkering ved de to nye daginstitutioner i Blovstrød. Derfor har Børne- og Skoleudvalgets formand foreslået, at en del af området gøres fleksibelt, så det kan bruges som legeområde i dagtimerne. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Der er brugt meget asfalt til parkering ved de to nye daginstitutioner i Blovstrød. Derfor har Børne- og Skoleudvalgets formand foreslået, at en del af området gøres fleksibelt, så det kan bruges som legeområde i dagtimerne. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fleksibel parkeringsplads skal give plads til leg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fleksibel parkeringsplads skal give plads til leg
Allerød - 15. januar 2020 kl. 05:46
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I forbindelse med byggeriet af de to nye daginstitutioner i Blovstrød, Pilelunden og Bøgelunden, er der blevet anlagt et stort parkeringsareal på Byagervej. Arealet skal opfylde myndighedernes krav om 75 parkeringspladser på egen matrikel.

Men parkeringsasfalten tager plads fra Pilelunden og Bøgelundens legeområder, og den er kun fyldt op, i morgen- og eftermiddagstimerne, når der bliver afleveret og hentet børn.

Derfor har Nikolaj Bührmann, som er formand for Børne- og Skoleudvalget og i øvrigt selv har et barn i institutionen, foreslået, at en del af arealet til parkering gøres fleksibelt, så institutionerne kan inddrage det til legeareal i dagtimerne. Idéen har han fra en daginstitution i en anden kommune.

- Når man bruger Byagervej hver eneste dag, kan man undre sig over, at alt det asfalt skal ligge der. Men det er altså noget lovmæssigt i forhold til parkeringspladser til medarbejderne. Jeg afleverer og henter på daglig basis og kan se, at kun cirka 30 procent af parkeringspladsen er dækket. Derfor tænkte jeg, at vi kan bruge kvadratmetrene mere fleksibelt, siger Nikolaj Bührmann.

Forvaltningen er efterfølgende kommet med et forslag, hvor 340 kvadratmeter af parkeringspladsen indhegnes og får automatiske skydelåger, som kan betjenes med mobiltelefon. På den måde vil det være muligt for medarbejderne at lukke lågerne, når de gerne vil bruge det til udendørs aktiviteter for børnene.

- Det er et rigtig godt forslag, forvaltningen er kommet med. Det betyder, at en del af parkeringsområdet i pædagogisk primetime kan bruges til for eksempel mooncar-bane, cykelbane eller fodboldbane, siger Nikolaj Bührmann.

Han og de øvrige udvalgsmedlemmer har godkendt forslaget, der nu er sendt i høring hos forældrebestyrelsen i Blovstrød Børnehus.

Ifølge formand Jacob Fløe Thomsen vil bestyrelsen diskuttere forslaget på sit kommende møde, som finder sted i næste uge.

Forslaget vil koste 490.000 kroner at implementere, og pengene kan tages fra puljen til læringsmiljøer.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?