29. januar 2020
Man kan blandt andet møde forfatteren Mathilde Walter Clark i forbindelse med festivallen "Allerød Læser". Foto: Les Kaner
Man kan blandt andet møde forfatteren Mathilde Walter Clark i forbindelse med festivallen "Allerød Læser". Foto: Les Kaner
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Festival med stort program er skudt i gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Festival med stort program er skudt i gang
Allerød - 10. september 2019 kl. 11:25
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Allerød Bibliotekers læsefestival, Allerød Læser, er i fuld gang med spændende foredrag og aktiviteter for børn og voksne hele ugen. Mød forfattere, hør oplæsning i bymidten, spis middag med bibliotekarerne eller træd ind i et fantasifuldt børneunivers.

Allerød Læser er en lokal festival, der sætter fokus på læselyst for børn og voksne, og biblioteket har sammensat en begivenhedsrig uge i uge 37 med lokale og prisvindende forfattere, med bogstewardesser i bymidten, fællesmiddag med borgmesteren og kreative kunstprojekter for børnene i daginstitutionerne.

I løbet af ugen kan du møde skuespiller og forfatter Lotte Andersen, når hun kommer forbi Lynge Bibliotek og taler om komponisten Carl Nielsen. Du kan tage ned i bymidten og høre højtlæsning med afternoon tea hos Farumhus bageren. Læn dig tilbage i biografens bløde sæder og hør oplæsning efterfulgt af visning af »Ser du månen, Daniel«. Desuden kan du møde bibliotekets bogstewardesser, når de anbefaler litteratur til pendlere ved Allerød Station hver morgen.

Om lørdagen kulminerer festivalen med forfatterforedrag hele dagen. Det bliver en spændende dag, hvor du kan møde den prisvindende forfatter Morten Pape, der har vundet DR Romanprisen for sin roman 'Guds bedste børn'. De to kvindelige forfattere Dy Plambeck og Mathilde Walter Clark lægger også vejen forbi - de skriver på hver deres stærke måde om kærlighed og familieforhold, og så har de endda begge et lokalt forhold til Allerød. Derudover kan du blive endnu klogere på læseklubber, når Birgitte Hesselaa kommer med tips og tricks til, hvordan man får mest ud af sin læsning - måske finder du en helt ny læseklub at blive en del af.

Det vil være muligt at købe mad og drikkevarer i løbet af lørdagen.

Søndagen står i børnefamiliernes tegn. Her vil biblioteket blive forvandlet til et fantasifuld univers med de fantastiske karakterer fra Jakob Martin Strids populære bøger. Test om du er lige så fræk som Lille Frø eller kreativ som Mimbo Jimbo. Hop op i en gul gravko eller køb ind i Fredes butik. Byg din helt egen rumraket eller bestig Benbrækkerbjerget.

Du kan også komme til koncert med Dissing og Las, der har sat melodier til Strids sjove rim fra »Min Mormors Gebis« eller se filmen »Den utrolige historie om den kæmpestore pære« i Allerød Bio om eftermiddagen.

Festivalen løber fra den 9.-15. september. Hent hele programmet på biblioteket eller se det på hjemmesiden: www.bibliotek.alleroed.dk.